Keresés Kategóriák Kedvencek

Biztonsági mentés készítése és visszaállítása Windows XP alatt!

Készítette: A6ON
2008. május 24. 10:11:06 - 23575 megtekintés
 • Nyilván sokat gondolkodtunk már azon, hogy a Windows XP-ben hogyan is történik a biztonsági mentés funkció. A Windows Vistában könnyebb a helyzet, viszont az XP-ben bonyolultabb, de nézzük, miképp lehet biztonsági mentést készíteni.
 • Amire szükségünk lesz

  Windows XP
 • Biztonsági mentés készítése

  Menjünk a Start menüre, ott a Vezérlőpultra. Váltsunk kategória nézetre, majd a Teljesítmény és karbantartásra, majd kattintsunk az Adatok biztonsági mentésére. A varázsló indulásakor lépjünk a tovább gombra és válasszuk a legelső pontot. A következő ablakban válasszuk ki mit szeretnénk, jelen esetben az utolsó pontot választjuk. A Tovább gombra kattintva kiválaszthatjuk azt a mappát vagy partíciót, amit el szeretnénk menteni. A következő ablaknál kitallózhatjuk azt, hogy hova kerüljön a biztonsági mentés. Utána felugrik egy figyelmeztetés, hogy helyezzük be a floppyt, de erre nem lesz szükségünk, kattintsunk a Mégse gombra. A mentés után a Tovább gombra kattintva kapunk egy jelentést az elmentett dolgainkról. A Speciális gombra kattintva megadhatunk további beállításokat. Amint ezzel megvagyunk, elindul a biztonsági mentés folyamata, ami egy kis időt fog igénybe venni.
 • Biztonsági mentés visszaállítása

  Menjünk a saját gépre, nyissuk meg azt a partíciót, ahova elmentettük a biztonsági mentést. Töröljük ki az elmentett fájlt. Nem a backupot, hiszen az tartalmazza a biztonsági mentést! Menjünk a Start menü, Vezérlőpultra, ugyanoda ahova az előbb, viszont az Adatok biztonsági mentése helyett kattintsuk az alatta lévő Fájlok és beállítások helyreállítása pontra. Tallózzuk ki az elmentett állományt, értelemszerűen tovább, amíg vissza nem hoztuk a backup fájlokat és beállításokat. Ha ezután visszamegyünk oda, ahonnan kitöröltük a fájlt, láthatjuk, hogy az visszakerült az eredeti helyére.
 • Címkék:

  windows windows xp windows vista backup biztonság
adam887 - 10 éve, 10 hónapja

írd be az ntbackup kifejezést, vagy keresd a start menüben

GaborGh - 12 éve, 11 hónapja

Szia!

Nekem sajnos nincs ilyen menüpont.
Valaki tudna segíteni miért?

biztonsági mentés

rebrob - 14 éve, 1 hónapja

Hogyan működik ez windows 7 alatt?

azaki - 14 éve, 4 hónapja

Minden fontosról 2 mentést, egyiket a netre tedd.

asJunior - 15 éve, 5 hónapja

Hello KaszaN! A vezérlőpulban, az eszközök, mappa beállításai menüpont, általános fülön, a Gyakori műveletek megjelenítése a mappákban Feladat legyen kiválasztva és akkor ott lesz a teljesítmény és karbantartás.