Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Premiere CS3 tanfolyam 8. rész - Feliratok

Készítette: 3asBakter
2010. május 4. 22:05:40 - 8338 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe vezető vágószoftverét mutatom be. A nyolcadik részben a feliratokat ismertetem.
 • Amire szükségünk van

  Adobe Premiere CS3
 • Feliratok

  A fenti menüsorban a Title/New title opciót válasszuk, a megjelenő lehetőségek közül is a legfelsőt. A megjelenő szövegdobozban elnevezhetjük a feliratunkat. A bal fenti ablakban a kezelőgombok segítségével tudunk feliratot létrehozni. A nyíl ikon az alapértelmezett eszköz, alatta forgató, a vízszintes, vízszintes szöveggomb, stb. Akár alakzatokat is be tudunk illeszteni.
  Írjunk be a T betűre kattintva tetszőleges szöveget, majd formázzuk ízlés szerint. Jobboldalt a felirat tulajdonságait láthatjuk, bármit tetszés szerint megváltoztathatunk. A Fill fülecskére kattintva különböző effektekt, színátmeneteket tudunk a feliratra varázsolni.
  A felirat pozícióját a pontokkal állíthatjuk be, kezdő és végpontokat kell megadnunk a már ismert módon. Ne felejtsük el az áttetszőséget levenni nullára.
 • Címkék:

  Adobe premiere videó szerkesztés
LaszloFrancia - 11 éve, 8 hónapja

szia
nem tudok a title-be kukacot(@) írni megnyomom az ALT GR-t + a v-ét és csak kijelölődik nem ír kukacot létszi ha tudsz segíts

barkanyidster - 12 éve, 2 hónapja

Szia 3asBakter!
Szerintem nagyon hasznosak a videóid, sokat tanultam belőlük. Csak még szemben állok azzal a problémával, hogy amikor készítem a videót és teszek bele képeket is, de azok folyton elforognak és eltűnnek. Lehetséges, hogy azért, mert nagy képekkel dolgozom, illetve mi lehet a probléma?

sanada - 12 éve, 3 hónapja

Sikerült köszönöm a segítségedet.

3asBakter - 12 éve, 3 hónapja

Szia sanada!
Nem annyira pepecselős munka ezt megcsinálni, mint ahogy írod inkább csak türelemjáték. Az After Effect-ben a következőket csináld.
1.A „project” ablakba importáld be a videód.
2.Készítsd el a feliratot a „T” gomb segítségével.
3.Az „idő egyenesen” a videód legyen alul és a felirat felül.
4.A menüsorban pipáld ki a Window - Tracker Controls opciót jobbra lent megjelenik ez az ablak a „paragraph” mellet.
5.A videód legyen kijelölve, majd kattints a „Track Motion” gombra.
6.Megjelenik a videódon egy „Track Point1” négyzet. A négyzetet mozgasd el egy jól látható ponthoz, amivel megadod a programnak, hogy mit kövessen.(Te egy olyan pontot adjál neki, amit a legtovább tud követni a videódon belül a program mivel ez egy mozgó videó lesz, ha jól gondolom).
7.Nyomd meg az „analyze:” mezőben a „play”gombot. Amikor a videód végéhez ér leáll az analizálás.
Nyomd meg az „Apply” gombot és az „X and Y” pozíciót válaszd, a megjelenő ablakban majd nyomd az „OK” gombot.
9.A feliratodnál nyisd le a pici háromszöget és azon belül is a „Transform” opciót és kattints a „Position” feliratra (tehát az legyen aktív (Kijelölve))
10.A Nyíl eszközzel a videódon a feliratot pozícionáld az általad kívánt helyzetbe.
11.A „Time Controls” ablakban nyomd meg a play gombot és nézd meg mit kreáltál.
12.Menüsor „Save As...” elmented és kapsz egy After Effects mentést. A Premierben a project ablakban beimportálod ezt az elmentett file-t és simán ráhúzod, az idővonalra ahová csak szeretnéd.
13.Kész a kreálmányunk!
Üdv:3asBakter

sanada - 12 éve, 3 hónapja

Mozgási útvonalat próbáltam, csak rettentő pepecselős munka. De még After Effectsbe nem próbáltam köszönöm a segítséget kipróbálom.

u.i.: Megnéztem After Effects be, hogy tudom megnyitni premieres munkát? Esetleg egy rövid videót tudnál készíteni After Effectes megoldásból?