Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Premiere CS3 tanfolyam 3. rész - A vágás folyamata

Készítette: 3asBakter
2010. április 16. 09:37:18 - 11965 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe vezető vágószoftverét mutatom be. A harmadik részben a vágást ismertetem.
 • Amire szükségünk lesz

  Adobe Premiere CS3
 • A vágás folyamata

  Nyissunk meg egy videót vagy akár többet, a vágóablakba két kattintással vagy áthúzva tudjuk áthelyezni.
  A csúszkával nézhetjük meg, mit szeretnénk kivágni az adott videóból. Húzzuk oda a csúszkát, amit ki szeretnénk vágni. Akár képkockánként is tudunk lépegetni. Ha megvan, amit ki szeretnénk vágni, a belépési pont nevű gombra kattintsunk, majd húzzuk a csúszkát a vágási hely végére, és adjuk meg a kilépési pontot. A háromszöggel ellátott ikon a kezdő és végpont között lejátssza a videónkat. Felette a jelölőpont gombot találhatjuk.
  Két keretet is bekapcsolhatunk, a külső cselekménybiztos terület, a belső feliratbiztos terület. A külső sávon belül eső rész minden tv-készüléken meg fog jelenni, a belső sávon belül pedig látható lesz a felirat bármilyen készüléken. A harmadik gombbal a nézetek között válthatunk, audiosávot, scope-okat, stb. nézhetünk meg. Az átfedés gombhoz húzzuk el a csúszkát és a kiválasztott helyre rárakja a videót, tehát átfedi.
 • Címkék:

  Adobe premiere videó szerkesztés
Gimi - 10 éve, 3 hónapja

én nyomok egy c-t akk kapot ollót azzal idővonalon elvágom ahol akarom, v vel vissza sima kurzorra a szükségtelen részen + egy del gomb

bzolta - 10 éve, 7 hónapja

Szia, Bakter! ehhez a részhez annyit szólnék hozzá, hogy a vágást Edius5-ben tanultam, de különböző okok miatt váltanom kellett. ez A PRO3 cut-ja nagyon bonyolult, az ed-ben lerántottuk az egész musztert a timeline-ra, szemét kijelölése - in-out- kidob, megy tovább, a a lyukra ráhúzza a következő snittet. Itt, úgy látom: sokkal többet kell tökölni a szemét eltakarításával. Noch dazu: ha egy snitten belül többet is ki akarsz vágni, mint a snitt eleje-vége, akkor még többet kell tökölni. Nem cikizem a progit, mert fiam megkapta a lapitopmat az Ediussal együtt, nekem maradt a mac, és ez a progi. Csak szerényen jegyzem meg, az iMovie is könnyebbenk tűnt, de sebaj, egy progival több, vagy kevesebb nem árthat. Szóval: tanulok, és nagyon köszönöm, hogy ezt bevállaltad. Nézni foglak!!
Üdv!

Telepi15 - 11 éve, 5 hónapja

Nagyon Jó videóid vannak sokat tanultam belőlük

gergofoto007 - 11 éve, 7 hónapja

Nagyon jó kis video

én most kaptam egy HD-s fényképezőgépet ami HD-ba vesz fel video-t és jól jött a vágási segédlet

köszönöm szépen a videót

Nefer - 11 éve, 11 hónapja

Rájöttem, nem volt bekapcsolva a snap