Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Premiere CS3 tanfolyam 7. rész - Mozgási útvonalak

Készítette: 3asBakter
2010. május 4. 14:48:13 - 5227 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe vezető vágószoftverét mutatom be. A hetedik részben a mozgási útvonalakat ismertetem.
 • Amire szükségünk lesz

  Adobe Premiere CS3
 • Mozgási útvonalak

  Nyissunk meg két videót, illesszük egymás mögé. Jelöljük ki az első videót, majd az áttetszőség fülnél a keyframe-mel hozzunk létre egy pontot, húzzuk arréb az idővonalat, majd hozzunk létre még egy pontot. Az első pontra lépjünk vissza, az áttetszőség legyen nulla.
  Kattintsunk a kettes videóra, ismételjük meg az előzőeket. A videó méretét változtassuk meg, majd mozgassuk meg, adjuk meg a pozíció pontokat. A mozgási útvonalunk létre is jött ezekkel a pontokkal. A keyframe-eknél két kis pont segítségével szebb ívet is adhatunk a mozgásnak. Ha gyorsítani szeretnénk, húzzuk összébb a pontokat. Ha lassítani, húzzuk szét, szélesebb ívre.
 • Címkék:

  Adobe premiere videó szerkesztés
3asBakter - 13 éve

Szia k3I3m3n!
Utólag én is észrevettem a hibát elnézést érte, de már nem tudom javítani. Ismerem az általad leírt kifejezéseket, de mivel nem vagyok profi ezért néha csak a konyhanyelv jut az eszembe (A teljesen kezdőknek lehet, hogy érthetőbb is ez a szleng, mint a szakkifejezéssel készült videó). Amúgy köszönöm az észrevételed.
Üdv:3asBakter

k3l3m3n_BAN - 13 éve

Pár tanács: Az főcímben nagyon csúnya az "efekt" szó, egy "F"-fel. 2-vel kell írni. A vektorgrafikus útvonalat útvonalnak, vagy Bezier (bezié) görbének hívják. A görbék ívét pedig vezérlőpontokkal mozgatjuk.. A "keyframe"-et nyugodtan hívhatod kulcskockának, más programokban is így hívják.

Amúgy jók a videóid.

daewoo - 13 éve

Hűha! Ez egyre bonyolultabb.De jól magyarázol...gyakorlás jön részemről,és jöhet a következő lecke.Köszönöm.