Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Premiere CS3 tanfolyam 5. rész - Alap effektek

Készítette: 3asBakter
2010. április 29. 19:18:29 - 5765 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe vezető vágószoftverét mutatom be. Az ötödik részben az alap effekteket ismertetem.
 • Amire szükségünk lesz

  Adobe Premiere CS3
 • Alap effektek

  Négy alapeffektet fogunk bemutatni, amiket az Effect controls ablakban lehet megnézni. Az épp kijelölt videót szerkeszthetjük alapesetben.
  A baloldalt látható beállítási lehetőségekkel kicsinyíthetjük, pozicionálhatjuk, mozgathatjuk az adott videót. Két videót is egymásra húzhatunk és kép a képben videót készíthetünk. Az opacityvel az áttetszőséget változtathatjuk meg, a mozgás sebességét, a hangerőt, stb.
  99 videó, illetve audio sávot tudunk működtetni.
  A sebességet jobb egérgomb megnyomásával változtathatjuk meg, akár a sebességgel arányosan a videó hosszát is tudjuk változtatni. A reverse-zel megfordíthatjuk a videót.
  Jobb egérgomb, unlink paranccsal szét tudjuk választani a videósávokat.
 • Címkék:

  Adobe premiere videó szerkesztés
Donatus - 9 éve

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy ez egy profi program, aki még soha nem szerkesztett videót, az lehetőség szerint ne ezzel kezdje, hanem valami kezdőbbeknek valóval, pl. Ulead Videostudio, stb.
Tény, hogy a Premierrel mindent meg lehet csinálni, de ahhoz igazodik a kezelés "nehézsége" is. Igaz, előbb-utóbb rá lehet érezni...

bzolta - 10 éve, 7 hónapja

Bakter! Ez az anyag mellbe vágta a kezdőket. Nem könnyen emészthető, hamar elvesztik a fonalat, a negyedik perc után már nem biztosan értik, hogy miről beszélsz. Szerényen javaslom, hogy miután kábé az esetek 98%-ban az igény: 1./ hogyan megy be a kép az új kamerámból a gépre? 2./ hogyan lehet kivenni azt, amikor mentem, és a kamera is ment? 3./ hogyan lehet rátenni a dévédére?
Általában, ez az elvárás.
Ez három lecke, 3x10, uszkve15 perc, az utóbbi szerencsésebb.
Köszönöm az anyagokat, hasznosak, haladok tovább:-))

mediamano - 11 éve, 2 hónapja

Szia 3asBakter!

Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet képkockából premier segítségével jpg képet készíteni! Előre is köszönöm megtisztelő válaszod! OZ

Nefer - 11 éve, 11 hónapja

Kedves 3asBakter!

Egy-egy snitten csak akkor tudok alakítani, amikor még nincs bent a timline-on? Én úgy próbáltam, hogy már beraktam, és utána akartam rajta változtatni, de akkor a jobb oldali ablakban nem jelenik meg a "végtermék". Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem, hogy ha egy snittel dolgozom, megcsinálom olyanra, amilyenre kell, majd beillesztem a timeline-ra, de később ebből a snittből kell még egy jelenet, akkor hogyan tudom visszaállítani az alap verzióra, hogy ne a már megváltoztatott snittel kelljen dolgoznom? Ezért gondoltam, hogy egyszerűbb, ha először beillesztem, és utána azt megváltoztatom, de lehet, hogy így nem lehet...

Köszi,
Nefer