Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Premiere CS3 tanfolyam 4. rész - Átmenetek készítése

Készítette: 3asBakter
2010. április 19. 22:48:08 - 8951 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe vezető vágószoftverét mutatom be. A negyedik részben az átmeneteket ismertetem.
 • Amire szükségünk lesz

  Adobe Premiere CS3
 • Átmenetek készítése

  Az előzőleg elkészített vágásokkal már létrehoztunk áttűnéseket, ez a legegyszerűbb vágási forma.
  Az áttűnéseket az Effects ablakban találhatjuk, azon belül több almappát, különböző effekteket találhatunk. Válasszunk ki egy effektet, húzzuk át a videósávunkra. Ha a két videó közé húzzuk, használjuk most a középpontot, centert. A hangsávnál is meg tudjuk csinálni ezt az effektet.
  Kattintsunk az Effects controls fülre. A bélyegképnél az átmenetet láthatjuk. Meg tudjuk változtatni az effekt irányát.
  Ha rákattintunk az átmenetre és nyomva tartjuk a bal egérgombot, meg tudjuk növelni az effekt hosszát. Baloldalt a két kis ablakban az áttűnés kezdő- és végpozícióját tudjuk megadni. A megjelenő körrel tudjuk beállítani, hogy az áttűnésünk melyik irányba fog elmozdulni. Akár tetszőleges színű keretet is létrehozhatunk az áttűnésünkhöz.
  Van olyan átmenet, ahol a bélyegablakban nem láthatunk füleket, akkor természetesen más beállítási lehetőségeket kapunk.
  Ha elkészültünk, látni fogjuk a vörös sávokat az átmenetek felett, ezek a képkockák még nincsenek lerenderelve. A timeline ablak legyen kijelölve, majd nyomjuk meg az Entert a rendereléshez.
 • Címkék:

  Adobe premiere videó szerkesztés
3asBakter - 14 éve

Szia, Daewoo!
Az egyetlen egybefüggő vörös sáv nem jelent gondot egyik verzióban sem és a bemutató videómban azért nem látod az egybefüggő vörös sávot, mert a capture-ölt videó megegyezik az New project-nél kiválasztott típus paramétereivel. (A CS3-ban is ugyanúgy működik a dolog, akárcsak ahogy a CS4-ben tapasztaltad). Gyakran előfordul, hogy olyan videót sikerül beimportálni, aminek valamely tulajdonsága (mérete, képkocka száma stb.) nem egyezik az általunk kiválasztott project paramétereivel ezért lesz az egész videó felett az a bizonyos vörös sáv. Amit csináltál az tökéletes és jó.
Üdv:Bakter

daewoo - 14 éve

Szia Bakter!
Kezdetnek rögtön egy kérdésem lenne.Az én programom CS4,nem tudom ebből eredhet-e a lentebb említett különbség,vagy csak nem figyeltem eléggé?
"Ha elkészültünk, látni fogjuk a vörös sávokat az átmenetek felett, ezek a képkockák még nincsenek lerenderelve. A timeline ablak legyen kijelölve, majd nyomjuk meg az Entert a rendereléshez."
Gondot jelent-e az ha nekem nem vörös sávok vannak az átmenetek fölött, hanem egyetlen hosszú vörös vonal, és ez rögtön ott van mihelyt beteszem a videót a videosávba. Megcsináltam a renderelést és átváltozott zöld színűre.Ez így jó?

Segíts légyszíves kideríteni az okot,mire kell figyelnem.
Üdv:daewoo

3asBakter - 14 éve, 1 hónapja

Szia dewoo!
Nagyon örülök neki, hogy az általam kreált videó tipp sorozatommal segítséget tudok nyújtani a program megismeréséhez. A Premier megismerése elején hatszor töröltem és hétszer telepítettem fel a gépemre a programot mire nagy nehezen sikerült elindulnom valahogy. Segítség nélkül nekem is nagyon kínai volt, de rengeteget nyüstöltem vele és végül megbarátkoztunk egymással. Te se add fel a próbálkozást és gyakorolj, hamar rá fogsz érezni a program könnyű és egyszerű használatára. Ha kérdésed lenne, a programmal kapcsolatba nyugodtan írd le, és ha tudok, segítek.
Üdv:3asBakter

daewoo - 14 éve, 1 hónapja

Szia!
Régóta kutakodom már valamiféle leírást,bemutatót szerettem volna találni erről a programról.Gondolhatod ,hogy megörültem amikor rátaláltam az általad készített ismertetőre.
Egyenlőre borzasztó nehéznek tűnik számomra,de nem adom fel.Újra és újra végignézem,próbálok minél többet megérteni belőle.
Nagyon köszönöm ,hogy lehetővé teszed másoknak is ,a program használatát.
Üdv.

3asBakter - 14 éve, 1 hónapja

Szia luni!
Örülök, hogy hasznosnak találod a videó tippeket, természetesen lesz folytatás.
Üdv: 3asBakter