Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Panorámakép készítés egyszerűen

Készítette: SPARKIEONE
2010. március 2. 23:33:14 - 24670 megtekintés
  • Sokan azt hiszik, hogy panorámaképet készíteni nehéz. Most megmutatom, hogy milyen egyszerűen készíthetünk panorámaképet Photoshop segítségével.
  • Amire szükségünk lesz

    Photoshop
  • Panorámakép készítése

    A panorámaképhez néhány különböző szögből készített képre lesz szükségünk. Majd a File, Automata, Photo merge menüpontra menjünk. Verziószámtól függően egy ablakot kapunk. A Use fül mellett válasszuk ki a képeinket, majd okézzuk le. Ezután a Photoshop összeilleszti a képeket panorámaképpé. Válasszuk ki a Crop toolt majd jelöljük ki azt a területet, amit látni szeretnénk, vágjuk meg a képünket.
  • Címkék:

    adobe photoshop fénykép képalkotás panorámakép
szgycs - 12 éve, 10 hónapja

Ki tud tanácsot adni, hogy miként lehet tökéletes panorámaképet (torzításmenteset) egy utcasorról, ahol nem lehet körképet készíteni, csak szépen sorba fényképezni az utca egyi felét. Összereakva ezeket nem éppen használható panorámakép készül el.

73Revolution - 12 éve, 10 hónapja

Hmmmm... azt nem is figyeltem melyik verzió, igazad van.

SPARKIEONE - 12 éve, 10 hónapja

Jóember használd már az eszed mielőtt benyögöd a hülyeséged. A content aware amiről te beszélsz, az a CS5-ben elérhető, ráadásul még rosszul is írod+ a videóban szereplő program CS3, szval ott még ez az opció sajnos nem elérhető.

73Revolution - 12 éve, 10 hónapja

NEEEE!!!!! A videó vége teljesen rosszzzz!!!!!!!!!! Nem kivágni kell a képet hanem kitölteni!!! Nem mindegy, hogy veszteség van a képen vagy nyereség. A pohtoshop legnagyobb újítása, a Content ever fill tartalom kitöltés.
Még egy tipp: Hogy ne legyen ilyen unalmas a videó legközelebb azokat a részeket vágd ki amíg tölt a program....

k3l3m3n_BAN - 14 éve, 2 hónapja

Végre már egy normális tutorial a sok vérszegény között! De egy észrevétel, ami megzavarhatja a kezdőket:

Az elején felesleges megnyitni a forrásképeket. Meg lehet csinálni a File->Automate->Photomerge... menüvel is. Ugyanazt az ablakot kapjuk.

A sebesség meg sok mindentől függ. A P-képek ugye eleve nagyok, de a CamStudio is visszafogja ilyenkor jelentősen a gépet. Főleg, ha fullscreent fényképezünk. Én is CamStudio6-ost használok, azonban az alapértelmezett FPS-t le szoktam venni 8-ra. Így még viszonylag folyamatos a videó, ezenkívül nem rángatja a kurzort a villogásával, könnyebb vele dolgozni.