Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan változtassuk az ecset méretét Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. április 4. 23:12:07 - 11630 megtekintés
 • Tekintsük át ezúttal, hogy miképp lehet megváltoztatni Photoshopban az ecset méretét. Minderre egy időigényesebb és egy gyorsabb módszert is meg lehet tanulni.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • Hogyan változtassuk meg az ecset méretét körülményesen

  Bármilyen képünk is van nyitva, ha megnyomjuk a B gombot, az aktiválja a Brush toolt (vagy Pencil toolt, attól függ, utoljára mit használtunk). Az első módszer, amivel megváltoztathatjuk az ecset méretét, a bal felső sarokban megjelenő Brush résznél található, melyre kattintva egy ablak jelenik meg, amelyen egy csúszka segítségével állíthatjuk az ecset méretét.
 • Hogyan változtassuk meg az ecset méretét gyorsan

  Ez időigényesebb, mert rajzolás közben mindig rá kell kattintani a csúszkára, de csinálhatjuk azt is, hogy a billentyűzeten kikeressük a [ (kapcsos zárójel) jelet, és ha még aktív a Brush vagy Pencil tool, akkor a kapcsos zárójelek nyomogatásával lehet kicsinyíteni, illetve nagyítani az ecsetet. Természetesen ezt mind a két toolnál lehet használni, rajzolás közben változtathatjuk a ceruza méretét, és az X megnyomásával fel is cserélhetjük közben a háttér és előtér színeit.
 • Hogyan radírozzunk még gyorsabban

  Ez akkor lehet hasznos, ha törlünk valamilyen részt. Az E betű megnyomásával aktiválhatjuk a radírt, és ha netán túl nagy a mérete a radírnak, nagyon gyorsan lecsökkenthetjük kisebbre, és nem kell felmenni a Brush méretbeállításhoz a bal felső sarokba.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció fénykép adobe
withamyn - 13 éve, 3 hónapja

Na ez megért egy "Oszt puszi"-t!

k3l3m3n - 13 éve, 4 hónapja

Ne legyetek már ennyire agyilag zoknik. Ha már le tudjátok warezolni a Photoshopot, tanuljátok már meg beállítani is. Nem a billentyűzetet kell átállítani angolra, hanem az ecsetméretezésnek másik billentyűt beállítani zombiagyúak!!!

Alt+Shift+Ctrl+K-->Shortcuts for Tools-->Increase Brush size, illetve Decrease brush size. Alatta meg az ecset lágyságát lehet állítani. És mivel van fölösleges billentyűnk az angolhoz képest, az átméretezéshet nyugodtan be lehet állítani az Á és az É betűket, a keménységhez meg mondjuk az Ú-t, és az Ó-t.

Oszt puszi!

ZeroCool.hu - 13 éve, 4 hónapja

Pont ugyanígy, ahogy a korábbi Photoshopokban, kivéve akkor, ha átállítottad esetleg

dawe10 - 13 éve, 4 hónapja

Azt nem tudja valaki megmondani, hogy Photoshop Cs5-ben ez hogyan működik?

petergabor - 14 éve, 1 hónapja

Alapbeállításban a bal oldali ALT+SHIFT. Ha erre sem működne, akkor meg kell nézni, hogy a START menü > VEZÉRLŐPULT > TERÜLETI ÉS NYELVI BEÁLLÍTÁSOK > NYELVEK > RÉSZLETEK > BILLNETYŰZET BEÁLLÍTÁSOK alatt milyen nyelv van beállítva a szövegbeviteli nyelv váltására.
Na ezt kell használni.
:-)