Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk napos időből esőset Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. március 1. 21:43:52 - 14605 megtekintés
 • Ezúttal egy nyári fotóból fogunk csinálni egy borús, esős képet - mindehhez pedig alig néhány effektet fogunk használni.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • A kép alapeffektjei

  Válasszunk ki a képünket, majd CTRL+J megnyomásával duplikáljuk az eredeti réteget. Ha ez megvan, válasszuk a menüpontból az "Image", "Adjustements", majd "Brightness/Contrast" részt, ezzel sötétítsük el a képet, de óvatosan. A Brightness húzzuk le, a Contrastot pedig fel úgy, hogy ne sötétítsük el teljesen a képet. Ezt leokézva nyomjuk meg a CTRL+U billentyűket, ami felhozza a "Hue/Saturation" ablakot és itt a szaturációt kell egy kicsit levennünk, hogy ne legyen annyira napsütéses hatása a képnek.
 • Hozzuk létre az esőcseppeket

  Ezután a rétegek palettán a CTRL+SHIFT megnyomásával hozzunk létre egy új réteget, válasszunk ki egy kb. 50%-os szürke színt, majd az ALT+BACKSPACE billentyűkkel töltsük ki a réteget. Ezután a "Filter", "Noise", "Add Noise" menüpontot válasszuk ki, és növeljük meg az amountot maximumra, alatta a Gaussian legyen kiválasztva, illetve a Monochromatic mellett legyen pipa. Ezután a "Filter", "Blur", "Gaussian Blur" menüpontot válasszuk ki, itt kb. 0,5-ös értéket állítsunk be. Ha ez megvan, a CTRL+L megnyomásával hozzuk be a Levels ablakot, ahol a felső csúszkán a bal oldali részét húzzuk el jobbra, kb. addig, mikor minimálisan csillagosnak tűnik a kép. Okézzuk le, majd ismét a "Filter", "Blur" menüpontnál a "Motion Blur"-t válasszuk ki, ahol úgy tűnik, mintha eltűntek volna az előző esőcseppjeink. Állítsuk be a szöget, jelen esetben 72 fokot használunk, Distance-nek pedig 30 körüli értéket állítsunk be. Ismét nyissuk meg CTRL+L-lel a Levels ablakot, és most a fehér részt, tehát a jobb oldali csúszkát húzzuk balra, amivel újra láthatóvá válnak a cseppjeink, ízlés szerint állítsuk be az erősségét.
 • További finomítások a képen

  Ha ezt leokézzuk, már csak annyit kell tennünk, hogy ennek a fekete rétegnek a rétegtulajdonságait átállítjuk "Screen"-re, és máris látszik az eső a képünkön. Ha túl erősnek találjuk a hatást, akkor a billentyűzeten a számokat állítsuk, ezzel az átlátszóságot változtatjuk. Ha még mindig nem vagyunk teljesen elégedettek, a már ismert módszerrel hozzáadhatunk plusz rétegeket, a távolsággal is játszhatunk: a kevésbé sűrű esőcseppek úgy tűnnek, mintha hátrébb lennének és fordítva.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció fénykép adobe
Mojzosag - 12 éve, 12 hónapja

nekem a CTRL+ SHIFT megnyomásánál nem történik semmi

shr - 13 éve, 3 hónapja

Köszönöm,sokat segítettél,szépen érthetően magyaráztad el

dobi100 - 14 éve, 1 hónapja

a video nagyon jó csak rossz képet használtál mert az egyik kocsin tükröződik a nap

pisztoly - 14 éve, 2 hónapja

Mindig meg nézem a videókat a mit fel töltesz. Tőled lehet tanulni nem sieted el ha valamit mondani akarsz

ZeroCool.hu - 15 éve, 3 hónapja

Nyomj ALT, CTRL, vagy SPACE gombot és megjavul: nem tudom melyik, mert amikor nekem ez előjön, reflexből megnyomom mindhármat