Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Hangfal rajzolása

Készítette: cyrexone
2010. július 26. 21:03:01 - 7528 megtekintés
 • Egy egyszerű kinézetű hangfal elkészítésének alap technikáit mutatom be Adobe Photoshop-ban.
 • Amire szükségünk van

  Adobe Photoshop
 • Hangfal rajzolása egyszerűen

  Hozzunk létre egy új, 800x600-as dokumentumot. Rajzoljunk le egy lekerekített téglalapot (Shape layers, lekerekítés mértéke: 20 képpont). Alkalmazzuk rá Gradiant toolt. Alulra sötétszürkét, felülre világosabb szürkét válasszunk. Hozzunk egy új réteget, töltsük ki tetszőleges színnel, majd Filter / Noise / Add noise. Az amount legyen 50/%, a monochrome-ot kapcsoljuk be. Ezután a Filter / Blur / Motion blurt alkalmazzuk, az angle legyen nulla, a distance 100.

  A CTRL-t lenyomva tartva kattintsunk a shape 1-re, úgy hogy a layer egy legyen kiválasztva, kattintsunk az Add layer mask gombra. Jobb egérgombbal kattintsunk a maszkon, válasszuk az Apply layer maskot. A Blending mode legyen Overlay, az opacity 50%.

  Egy új rétegen hozzunk létre egy ellipszis alakú kijelölést, válasszuk ki a Gradient toolt (jobboldalt fehér, baloldalt átlátszó). Az előtér színét állítsuk fehérre, a SHIFT gombot lenyomva készítsük el a színátmenetet. Szüntessük meg a kijelölést. A CTRL-t lenyomva tartva ismét jelöljük ki a shape 1-et. A CTRL+SHIFT+I-vel invertáljuk a kijelölést. Válasszuk a Move toolt, töröljük le a fölösleges részeket. A Blending mode legyen Overlay, az opacity 70%.

  Rajzoljuk meg a hangszórókat, ehhez rajzoljunk egy kört, majd ugyanúgy a Gradiantet alkalmazzuk, a szög legyen 45 fok, az alja legyen sötétebb, a teteje világosabb. Duplikáljuk a réteget, majd CTRL+T-vel alkalmazzuk a Free transform toolt, kicsinyítsük le, illesszük be középre. Újra a Gradiantra kattintsunk, a style legyen radial, és legyen reverse. A világosabb szín legyen sötétebb. Ismét duplikáljuk, kicsinyítsük le, a belső színt most vegyük sötétebbre. Válasszuk ezután a Bewel and embosst, a style legyen Pillow emboss, a méretét növeljük meg. Válasszuk ki a középső kört, majd Layer style, alkalmazzuk az inner shadowt, a distance legyen nulla, az opacity 40%. Válasszuk ki a külső réteget, itt is alkalmazzuk a Bewel embosst, Inner bewel, a méretet növeljük meg. A feketéből vegyünk vissza picit, a fehér mértéke legyen 60%. Ezután jelöljük ki mindhárom réteget, igazítsuk őket függőlegesen egymáshoz képest középre. Ezután ismét jelöljük ki, majd az ALT-ot lenyomva tartva mozgassuk el, ezzel duplikáltuk.

  Ezután írjunk tetszőleges szöveget. A háttér rétegen alkalmazzunk Gradiant overlayt, a style legyen radial, a scale-t húzzuk ki maximukra. Rögzítsük a layert.
  Jelöljük ki a hangfalat, húzzuk feljebb, majd az ALT-ot lenyomva tartva duplikáljuk. A CTRL+E-vel fésüljük össze a layereket.

  Válasszuk az Edit / Transform / Flip verticalt, majd adjunk hozzá egy layer maskot. Válasszunk fekete előtérszínt, majd Brush tool, nagy ecsetméret, majd kezdjük rajzolni, ezzel töröljük a felesleges részeket. Ha olyat is kitöröltünk, amit nem kellett volna, a színt állítsuk fehérre, és fessük vissza a hiányzó részeket.

  Vegyük le 5%-ra az opacityt. Hozzunk létre egy új réteget – Brush tool, fekete legyen a szín. A mérete legyen 5 pixel. Rajzoljunk egy olyan vonalat, ami kb. olyan széles, mint a hangszóró. Válasszuk ki a Filter / Blur / Motion blurt, majd mozgassuk feljebb a csíkot. Az opacity legyen 50%. A tükröződést is készítsük el duplikálással.
 • Címkék:

  adobe photoshop rajz képalkotás hangfal
Themer - 12 éve

Az enyém se rossz.Hangfal.png

gergofoto007 - 13 éve, 6 hónapja

nagyon kreatív és okos kis megoldás örülök hogy megtanulhattam

cyrexone - 13 éve, 10 hónapja

Ez pont ugyanolyan lett, akkor mégiscsak érthetően magyarázok

A GIF nem tudom mennyire lesz jó, mert az csak 256 színt kezel max, ez meg tele van színátmenettel, úgyhogy nagyon szemcsés lesz szerintem :/ Ha a hangszórókat akarod animálni, akkor érdemesebb megrajzolni Flash-ben az egészet.

Brien97 - 13 éve, 10 hónapja

Itt a sima jpeg: Hangfalam :P

A gif-esen még melózom !!

JÓ A VIDID!! GRATULÁLOK!!