Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop CS4 - Maszkok panel

Készítette: szoftver.hu
2008. október 31. 15:55:52 - 10018 megtekintés
 • Az Adobe Photoshop CS4-ben a korrekciós panelhoz hasonlóan a maszkok panel is teljesen megújult, lássuk pontosan milyen is lett!
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS4
 • Újdonságok, könnyítések

  A maszkolást arra használjuk, hogy egy adott területet kitakarjunk vagy egy adott módosítást csak részlegesen érvényesítsünk a képen. Ha pl. a fekete-fehér korrekciós effektust alkalmazzuk, jelöljük ki valamelyik részét a megnyitott képünknek, és ha rákattintunk a fekete-fehér korrekciós rétegre, az automatikusan ki is maszkolja nekünk azt a részt. Ha most átlépünk a maszkok panelre, láthatjuk, hogy utólag módosíthatjuk a paramétereket. Pl. könnyen megfordíthatjuk. Ha ennek a korrekciós rétegnek a maszkjának a denzitását változtatjuk, akkor a maszkot teljesen kifehérítettem, tehát nincs belőle kitakarva semmi. Viszont egy 100%-os skálán lehet változtatni ennek a maszknak a láthatóságát. Ez a denzitás paraméter.
  A Feather a lágy peremre utal, tehát lágyíthatjuk a maszk éleit.
  Tovább finomíthatunk a Mask edge gombbal, ahol különböző területeken tudjuk megvizsgálni, hogy az adott maszk mely területekre hat ki a képen.
  Külön ikon tartozik ahhoz, hogy a meglévő maszkból kijelölést csináljunk. Ezek a lehetőségek a korábbi Photoshopban is megvoltak, de itt sokkal könnyebben elérhető mindez.
 • Címkék:

  adobe photoshop cs4 creative suite grafika képalkotás képmanipuláció
Geby - 15 éve, 5 hónapja

Sziasztok! Ez sem idetartozik, de nekem a CS4 fekete képet mutat akaármit csinálok! Ha megynitok egy képet fekete, ha egy újat kérek az is fekete. Olvastam, hogy egy javítás kell hozzá, de nem tudom letölteni sehonnan.... Tud valaki valami megoldást rá?

Csontos - 15 éve, 8 hónapja

Kulkris!
válasz:amikor egy kéz van akkor nyomj egy space-t!!
nekem is ezzel volt a baj

Most én kérdeznék
hogyan lehet egy képbe beszúrni/illeszteni egy másik képet???

kulkris - 15 éve, 8 hónapja

Bocs hogy ide írom amit, tudom hogy nem ide való és bocsánatot is kérnék a videó készítőjétől. De az a problémám ha kiválasztom a "Pen toolt " akkor nekem megjelenik egy kéz, nem tudok vele rajzolni, és utána bármilyen eszközt választok nem működnek ( CS4 de a CS3-ban dettó ezt csinálja )

Segítsetek kérlek!

Bocs még 1x