Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop CS4 - Grafikus gyorsítás lehetőségei

Készítette: szoftver.hu
2008. október 27. 09:00:08 - 8883 megtekintés
 • Az Adobe Photoshop CS4-nek kétségtelenül a legnagyobb újítása, hogy mostantól kezdve nem a processzor számítja le a változtatásokat amiket láttunk a képen, hanem a grafikus gyorsítókártya.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS4
 • Az OpenGL újdonságai

  A grafikuskártya OpenGL támogatása segít nekünk abban, hogy minél gyorsabban és precízebben jelenítse meg a képet a program. Előző verziókban mindig csak egész százalékoknál láthattuk megfelelő minőségben a képeket. Ez a múlté, ha a Preferences/Performance menüponton belül a GPU settingsnél fogjuk látni, hogy megfelelő-e a videókártya, és ezt ki vagy be lehet kapcsolni a funkciót. Ha bekapcsoljuk, nem csak zoomolásban, hanem scrollozásban is észrevehető a változás.
  Érdekesség, ha pl. 600%-ra megyünk, a pixelek között kis fehér vonalkák jelennek meg, tehát a pixelek határolóvonalait is meg tudjuk nézni.
  További újdonság a nézet forgatása. Az eszköztárban a kéz ikon alatt találunk egy forgató ikont is. Aki digitális rajztáblával dolgozik, annak sokkal könnyebb lesz így dolgoznia. Ha forgatás közben a SHIFT-et nyomva tartjuk, akkor 15 fokonként forgatja a képet.
  Ha egy gombnyomással vissza szeretnénk állítani az eredeti állapotot, akkor az eszközbeállításoknál a reset view gombbal megtehetjük.
 • Címkék:

  adobe photoshop cs4 creative suite grafika képalkotás képmanipuláció opengl
sanya05 - 15 éve, 8 hónapja

Kicsit mintha azért hasonlítana...nem?

A6ON - 15 éve, 8 hónapja

Biztos azért van, mert nem támogatja a videókártyát. Nekem ATI 2600 Pro-m van. Ezzel, mondjuk ki tudok használni mindent. Egy ilyet 8-9 ezer forintért meg is lehet venni. Vagy frissitsd a drivered, szedd le a legujabb sp csomagot...
Vagy olvass a rendszerkövetelményekről itt

ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Azért nem teljesen ugyanaz, más az előadás, és másokról is beszélünk

Borbas - 15 éve, 8 hónapja

ATI RADEON X1600 PRO 256MB 64BiT DDR2-es

A6ON - 15 éve, 8 hónapja

Frissitsd a drivered, vagy még ha szabad kérdeznem, milyen videókártyát használsz? - Mert ez a legfontosabb, hogy kihasználhasd az OPENGL-t.