Keresés Kategóriák Kedvencek

Portal: Hogyan vigyük végig gyorsan a játékot? - 4.rész

Készítette: ZeroCool.hu
2008. december 1. 08:16:50 - 7569 megtekintés
 • Most már majdnem mindent láttunk, amit megtehetünk a Portal című játékban. Ezúttal összegezve a tanultakat, oldjuk meg a következő pályákat is!
 • Amire szükségünk lesz

  Portal
 • Haladjunk tovább a Portal pályáin

  A 16. pályán jelennek meg először a droidok, amelyek lőnek is ránk. A pályára bejutva rögtön találkozunk egy droiddal, amelyet ugyanúgy felemelhetünk, mint a kockát. A trükk annyi, hogy ha ellökdössük, elkezd összevissza lövöldözni és vége is van. Ilyen módszerrel mindig próbáljunk meg mögéjük jutni. Később, mikor olyan platformokkal találkozunk, ahol nem tudunk portált nyitni, érdemes föléjük nyitni az egyik portált, a másikat pedig úgy, hogy adott esetben egy kocka rájuk essen és így is hatástalanítani lehet őket. Ezen a pályán hasonlóképpen lehet hatástalanítani az egyik droidot. Érdemes itt figyelni az olyan felületekre, amelyek átlátszóak, de nem tudják átlőni, így meg tudjuk figyelni, mit csinálnak. Fontos tény, hogy a kockán nem tudnak átlőni, így a kockát is nekidobhatjuk a droidoknak, ezzel is fel lehet lökni őket. A következő szakaszban is próbáljunk mögéjük kerülni, mivel három droid is van a szobában, kicsit nehezebb dolgunk lesz. Egy kockát fogjunk meg, a kapcsolóra rakjuk rá, majd a rácsos területen lőjünk át, menjünk át a következő robothoz.
  A 17-es pályán egy speciális „szivecskés” kockával találkozunk, amelynek az a feladata, hogy átsegítsen minket lényegében a pálya elején: a lépcsőre tudunk felmenni a segítségével. Ezt a kockát magunk előtt tartva megvédhetjük magunkat az energiagömböktől. Ahogy a korábbi pályákon is, itt is az energiatárolókba kell eljuttatnunk az energiagömböket. Az elsőnél nyissunk meg a ferde felületen egy portált, majd a másik falon még egyet, és várjuk meg, amíg az energiagömb megérkezik. A másodikhoz a kockával térítsük el a szobában lévő energiagömböt, amivel aktiváljuk a második zárat. A kockát tegyük rá a végső kapcsolóra, majd a másik ajtóval szemben kell kilőni az egyik teleportot, sétáljunk vissza a másik energiagömb-lövő rendszerhez, szaladjunk végig és nyissuk meg a másik portált. Itt azonnal lépjünk a kapcsolóra ahogy elhalad az energiagömb mellettünk, ami kinyitja az ajtót és aktiváltuk a harmadik energiatárolót. Oda vigyük fel a kockát, ugráljunk végig a platformokon, majd a kockát tegyük rá a végén a kapcsolóra. Kinyílik egy szoba, ahova dobjuk be a kockát, mert nem vihetjük tovább magunkkal.
 • Címkék:

  portal valve half-life steam
Borbi - 14 éve, 5 hónapja

Csak egy kis tipp. Ha piros kapcsolót látsz, és adott esetben, egy halott droid közelebb van mint a kocka, akkor nyugodtan azt is rádobhatjuk.

SonataArctica - 14 éve, 6 hónapja

Tegnap vettem meg az Orange Box-ot a Half-Life 2 nem annyira jön be, de a Portal és a Team Fortress2 KIRÁLY nagyon profi vagy a videón

Bandika95 - 14 éve, 11 hónapja

Köszönöm most már meg van csak olyan vaksi vagyok hogy nem láttam

ZeroCool.hu - 14 éve, 11 hónapja

Őőőő, nem értem a kérdést... Ha megnézed a jobb oldali oszlopban a kapcsolódó videók között ott van, a videó alatt a kapcsolódó sorozatnál is megjelennek a további részek. De, ha ez még mindig nem elég, a videótól jobbra rányomhatnál a Portal címkére, vagy, ha még ez sem teljesen kényelmes, esetleg próbáld meg mi történik, ha a felső keresőbe beírod, hogy Portal.

Bandika95 - 14 éve, 11 hónapja

Szia! a videók nagyon coolok de én most jutottam hozzá a játékhoz és mellékesen megjegyzem minden jól mükszik videófelvétellel sem akad minden jó hang kép stb... csak annyi hogy sorozatosan elakadok mert egyszerüen nagyon hülye vagyok és nincs logikám a nagyobb akadályokhoz de a lényeg amit akartam hogy mikor lesz fenn az uccsó pár pálya mert a 1ba elakadtam amikor 4 droid is van és ilyen kis platikon állnak és nem tom a gömböt hogy a jó életbe vigyem be a helyére! akár az 5. vidivel akár szóban nagyon megköszönöm a segítséget!(és mégegyszer a videók nagyon állatok, le a kalappal előtted!!!) ))