Keresés Kategóriák Kedvencek

Nyakkendő kötés - A háromszög forma

Készítette: Fullchaos
2007. december 9. 15:39:00 - 261119 megtekintés
 • Bár a nyakkendőt sokan munkaeszközüknek tekintik, a legtöbben csak esküvők alkalmával viselik. Egyszer az életben azonban majdnem biztosan szükségünk lesz rá!
 • Amikre szükségünk lesz

  nyakkendő
  ing
 • Az első csomó

  Hogy megkönnyítsük a tükörben való gyakorlást, a video végén megismételjük a felvételt tükrözve is! A háromszögű csomó megkötésekor a kibontott nyakkendő belsejét kifelé fordítva tartsuk, és a keskenyebb végét jobb kezünkbe fogva állítsuk be a hosszúságot. Ezt a keskenyebb részt keresztezzük a szélesebb előtt, és gyakorlatilag kössünk egy csomót, amit ne húzzunk meg.
 • Gordiusz

  Hüvelykujjunkkal alul rögzítsük a csomót, a vastagabb nyakkendővéget bújtassuk át előtte, körben, majd a képen látható módon húzzuk át belülről, fentről lefelé. Most lazítsuk meg kicsit a bogot, és bújtassuk át rajta fentről lefelé a nyakkendő szélesebbik részét. Húzzuk meg óvatosan a nyakkendő rövidebb száránál fogva és igazítgassuk el a csomót. A gallért felhajtva (van, aki már a legelején így kezdi) véglegesre húzhatjuk a csomót, majd már csak néhány apróbb igazítás és simítás van hátra.
 • Tükörben

  És most lássuk mindezt egyben, úgy, mintha a tükörben néznénk magunkat! Kössük meg a nyakkendő két végét, a szélesebbet elől keresztezzük, majd hátulról bújtassuk át, lazítsuk meg a csomót, majd azon bújtassuk át. Húzzuk meg a nyakkendőt, hajtsuk le a gallérunkat, igazgassuk el a csomót, és készen is vagyunk!
 • Címkék:

  nyakkendőkötés nyakkendő kötés nyakkendő elegáns úriember öltöny öltözés ing
MrE - 11 éve, 5 hónapja

Erre azt mondom, hogy ez a nyakkendőkötési forma nagyon amatőr. Aki igazán szeret jól kinézni (aminek a nyakkendő jobb megkötése is a része), az nézzen másik forma után. Pl a Windsor vagy Half Windsor sokkal szebb és igényesebb.

Sok sikert!

GaborArvai - 12 éve, 3 hónapja

EZ IGEN KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!!Nagyon szépen KÖSZI!!!!!!!

diwat - 12 éve, 9 hónapja

Monk!
Őszínte részvétem.

Monk - 12 éve, 12 hónapja

Úgy jó 25 évvel ezelőtt apám mutatta meg hogyan is kell nyakkendőt kötni. Nos ő már nincs közöttünk, én pedig elfelejtettem! Kifejezetten örültem ezek után ennek a videónak!

Rycyus - 13 éve, 12 hónapja

Nagyon tetszik,egyszerű gyors és a siker garantált.

Köszönöm szépen