Keresés Kategóriák Kedvencek

Sminkleckék - 2. rész: szempilla göndörítése és festése

Készítette: Gyongyi
2008. április 4. 09:58:18 - 37952 megtekintés
 • A következőkben a szempilla-göndörítő használatát, illetve a szép, csomómentes szempillafestés trükkjeit tanulhatjuk meg.
 • Amire szükségünk lesz

  szempilla-göndörítő
  szempillafesték
  fém szempilla fésű
 • A szempilla göndörítése

  A szempilla-göndörítő ősidők óta használt eszköz, amely kiváló hatást biztosít a göndör és ívelt szempillák elérésénél. Helyezzük be a szempillát, emeljük meg a szemhéjat, győződjünk meg arról, hogy minden szempillát befogtunk, szorítsunk rá, és máris göndör lett a szempilla. Az eszközben egy gumi található, a fém perem pedig felpöndöríti a szempillát.
 • A szempilla festése

  A szempilla festését kezdjük felülről. Természetesen, aki magát festi, az nem ezt a módszert választja, hanem a hagyományosat, de érdemes figyelni arra, hogy mindig legyen festék a szempilla tövében is, mert ha kihagyjuk, az nagyon öreges hatást kelt. Arra is figyeljünk, hogy minden egyes szempillát egyenként fessünk ki nagyon alaposan és módszeresen. Látni fogjuk, hogy az ívelt pilláknak köszönhetően szépen visszaugrik a szempilla kifestés után.
 • A szempilla kifésülése

  Amint ezzel elkészültünk, egy speciális fém fésűvel kifésüljük a szempillát, hogy elkerüljük azok összecsomósodását. Ez a fésű egy tűhegyes, professzionális eszköz, ami valóban szúr, tehát óvatosan használjuk. A műanyag eszközök nem alkalmasak arra, hogy a szempillák tövébe bejussanak, használjunk fém fésűt.
 • Címkék:

  divat smink szempilla öltözködés megjelenés elegancia elegáns stílus
betaliza - 14 éve, 7 hónapja

Koszonjuk a jo tanacsokat.Most regisztraltam es sok erdekes dolgot olvastam.