Keresés Kategóriák Kedvencek

Sminkleckék - 1. rész: tusvonal készítése

Készítette: Gyongyi
2008. április 1. 23:11:55 - 46360 megtekintés
 • Néhány egyszerű lépésben megtanulhatjuk, miképp készítsünk egy szép esti szemhéj sminket a felső kontúrok kihúzásával.
 • Amire szükségünk lesz

  szemkihúzó ecset
  tusvonal
 • Mit használjunk a tusvonalhoz

  Az arcot alapozzuk le, a szemhéjat korrektorozzuk, fedjük le bézs árnyalattal, hogy egy száraz alapot kapjunk. A tusvonal elkészítésénél fontos a helyes eszközök kiválasztása. Válasszunk szemkihúzó ecsetet, amit kifejezetten szemkihúzásra ajánlott használni. Az ecset cobolyból készült, ami azt jelenti, hogy merev, visszapattan az ecset része, így nagyon precíz vonalakat tudunk általa húzni. A tusvonal egy szilikonos termék, ami a használatot követően megdermed, ezért tartós vonalat jelent egész
  napra, nem kell attól félni, hogy elmaszatolódik.
 • A tusvonal mennyisége

  A mennyiséget úgy tudjuk szabályozni, hogy a kézfejünkön mindig lefestjük a felesleget, és csak annyival dolgozunk, amennyire szükségünk van. Többször visszamegyünk és a kezünkről visszük vissza a festéket, ezáltal elkerüljük a túl nagy mennyiség felvételét és a hibázás lehetőségét.
 • Hogyan húzzuk meg a tusvonalat

  A felesleget rákenjük a kezünkre, így megfelelő mennyiség került az ecsetre, és elkezdjük húzni a tusvonalat. A tusvonal meghúzásának az a lényege, hogy csukott állapotban tekintsünk el a szem formájától, és gyakorlatilag egy egyenes vonalat kell, hogy húzzunk. A szem formája bármilyen lehet, de a tusvonalat a szem vonalától felfelé emeljük, annak függvényében, hogy mennyire akarjuk, hogy vidám legyen a hatás. Fontos, hogy nem szabad túl hosszan kihúzni, főleg kis szem esetében, mert akkor túlságosan hatvanas évekbeli hatást fogunk elérni. A másik (jobb) szemet is kihúzzuk, ez már az ellenkező oldalról érkezik, de ugyanúgy vízszintesen tartjuk és fektetjük az ecsetet. Arra vigyázzunk, hogy a kontúr felső része mindig nagyon precíz és egyenletes legyen.
 • A kontúr javítása

  A szilikonos terméknek az az előnye, ha megszárad, rögtön ki tudjuk javítani egy száraz fülpiszkával. Az a lényeg, hogy csak simogassuk, ne dörzsöljük és ne kaparjuk le. Ez a mostani smink elég alkalmi hatású, inkább estére ajánlott. Ha ilyen tusvonalat húzunk a felső kontúrra, akkor tekintsünk el az alsó kontúr színezésétől, túl mesterkélt lenne az összhatás. Ezt a fajta kontúrt inkább szánjuk estére, és egy különleges rúzzsal igen szép esti sminket fogunk kapni.
 • Címkék:

  divat smink öltözködés megjelenés elegancia elegáns stílus
Siloka - 15 éve, 2 hónapja

Régóta foglalkozom sminkeléssel, persze azért van még mit tanulnom. Nekem ami nagyon bejöttek, azok a Kent sminkecsetek. Az ár elfogadható, nagyon könnyen kezelhető, profi ecsetekről van szó. Szívből ajánlom őket! A www.parfumneroli.hu oldalon megnézhetitek őket (a szépségápolás szekcióban).

Gyongyi - 16 éve, 1 hónapja

Kedves Fantababa!

A tus, amit használtam valóban MAC márkájú.
A Go márkát nem ismerem, sajnos így nem tudok róla nyilatkozni.

fantababa - 16 éve, 2 hónapja

Szeretném megkérdezni, hogy a tus márkája MAC? Én Go márkában szemeltem ki ilyen tust, és szeretnék vélemény kérni, az is jó minőségű?