Keresés Kategóriák Kedvencek

Öltönyvásárlás - 2. rész, Méretválasztás

Készítette: Bado
2009. január 27. 12:08:53 - 17763 megtekintés
 • Öltönyvásárláskor az anyag választás mellett nagyon fontos, hogy az öltöny mindenhol a lehető legjobban passzoljon hozzánk méretben is.
 • Hogyan válasszunk öltönyt?

  Fontos szempont, hogy mi meddig ér egy öltönynél. Normális esetben a zakó kézfej-középig kell érnie, de mostanában divat, hogy az ingből egy ujjnyi kilóghat. A zakó hosszára is figyelni kell: fogjuk a kezünkbe és ha nyújtott kézzel meg tudjuk fogni, az az ideális hossz. Ugyanez az arány megvan a hosszított változatnál is, amikor egy 190 centis férfira keresünk öltönyt, ugyanúgy egy 160 centis úriembernél is ugyanerre az arányra kell figyelni.
  A nadrág hosszára is kell figyelni: a cipő felsőrész közepéig kell, hogy érjen, de ne legyen 3-4 gyűrődés, hanem csak egy, vagy gyűrődésmentesnek kell lennie. Hátul a cipő sarkáig érjen, de ha a sarok alá ér, az már nem szép. Arra is figyelni kell, hogy túl rövid se legyen, hogy ha leül az ember, ne szaladjon fel a nadrág túlzottan.
  A gombolás: egysoros zakónál a felső kettőt gomboljuk be, az alsót sohasem. Egysoros kétgombos zakó esetén is csak a felsőt kell begombolni.
  A nyakkendőnek az övig kell leérnie. Ha nincs nyakkendő, a felső gombot nem kell begombolni az ingen.
 • Címkék:

  öltöny zakó nyakkendő szövet öltözék divat elegáns
Hologram - 11 éve, 9 hónapja

Miert nem gomboljuk be az also gombot? :S Akkor az miert van ott?

JInging - 13 éve, 6 hónapja

Ugyan az mint az előzőnél de ez különösen jó és hasznosabb nyilván a színtől de minden elmondtál a szinektől a mártig király