Keresés Kategóriák Kedvencek

Mire figyeljünk TV tuneres monitor vásárlásakor? 1. rész

Készítette: Samsung
2009. október 13. 15:05:57 - 9289 megtekintés
 • Nagyon sok TV tuneres monitor közül válogathatunk manapság a boltok polcain. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztába legyünk azzal, hogy mely paraméterekre kell odafigyelnünk, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő TV tuneres monitort.
 • Mire figyeljünk TV tuneres monitor vásárlásakor?

  Sok tv-tuneres monitor teljes HD (full HD) felbontással kapható manapság. Munka közben is hasznos ez a felbontás, így több ablakot tudunk egymás mellé rakni és a figyelmünket nem kell megosztani a feladatváltás miatt. A full HD 1920x1080 képpontot kínál.
  Videólejátszáskor, játék alkalmával is fontos a kontrasztarány, egyes monitorok 1:50.000 arányra is képesek, ami manapság egy nagyon jó értéknek mondható. Azt jelenti, hogy a készülék az éppen megjelenített képtől függően igazodik a megjelenítés igényeihez: a sötét területeken visszaveszi, a napfényes jeleneteknél plusz fényt ad a tökéletes megjelenés érdekében.
  A csatlakozások kialakítása is kedvező, valamennyi modellen a hagyományos VGA bemenetek is megtalálhatók, mellette a DVI, illetve HDMI aljzatokat is találhatunk a monitorokon.
  Ha régebbi eszközeink is vannak, VHS magnó, a SCART csatlakozást is megtalálhatjuk a monitoron.
 • Címkék:

  TV televízió monitor szórakozás számítógép
eto1986 - 8 éve, 1 hónapja

felvevős DVD-t rá lehet kötni úgy, hogy net-ről fel lehet venni zenét, filmet??? természetesen csak saját használatra!!

alfonz - 11 éve, 5 hónapja

Én még hanyagolom a tuneres digitális tv vagy digitális monitor vételét.

Magyar földfelszíni DVBT-vel fogható adások száma: 7=Előfizetési díj nélkül 3+2 előfizetői kártyával. Ezeken a csatornán sem minden adás HD. És mi van a többi digitális adással? DVB-T földi sugárzáshoz, a DVB-S műholdashoz, a DVB-C kábel tv +analóg kábel tv. És ha véletlenül beindulna a verseny akkor kell vagy 4 távirányító és jó memória hogy megjegyezzük melyik setopboxon melyik adás van. A digitális sugárzás hátránya hogy csak olyan tv-vagy monitoron lehet fogni ami tudja kezelni, de mi van ha ezt rögzíteni is szeretnénk vagy több adásról szeretnénk rögzíteni az adást, vagy egyszerre több adást szeretnénk felvenni, hogy később megnézzük?(nem versenyképes az analóg jel rögzítésére alkalmas
eszközökkel. Szerintem még nem elég fejlett hogy érdemes lenne belefektetni, időt és pénzt.