Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan használjuk a Windows billentyűt?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 10. 15:38:11 - 7228 megtekintés
 • Kifejezetten nehéz úgy billentyűzetet vásárolni, hogy ne legyen rajta a bal alsó részen a Windows billentyű. Önmagában ez lehet akár zavaró is, de tegyük fel, hogy meg szeretnénk tanulni a használatát, hogy a javunkra válhasson. Itt a nagy lehetőség!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Billentyűzet
 • Úgyis mindenki ismeri

  Ezt a bizonyos gombot nyomogatva ugyebár "félautomatikusan" megjelenik a Start menü. Ezzel máris időt spórolunk, hiszen a bal kezünk jó esetben úgyis a klaviatúra bal oldalán található, és míg az egérkurzorral közelítünk a Start gomb vagy ikon felé, féluton máris rásegíthetünk egy kattintással. Ez persze önmagában még vajmi kevés szolgáltatás lenne. Lássunk néhány olyan lehetőséget, ami, ha nem is nap, mint nap, de néha ki fogunk tudni használni.
 • Kombináljunk kicsit

  A megnyomjuk a WINDOWS+E kombinációt, ami azonnal feldobja a Windows Intézőt, amiben ugye rögtön elkezdhetünk tallózni a meghajtók és fájlok között. Ez elég hasznos, mert nem muszáj semmilyen fájlkezelőt telepíteni, és még csak keresni sem kell nagyon a rendszerbe beépítettet. Ezt ugye a CTRL+W gombokkal be tudjuk zárni, igaz, ez nem kapcsolódik szervesen az adott tipphez, de nem baj, ha mindig tanulunk valamit.
  A WINDOWS+R kombinációval csalhatjuk elő a Futtatás ablakunk. Nem biztos, hogy ezt manapság túl sokan használnák, de, ha mégis...
 • Védhetjük is amink van

  Ha mondjuk zárolni szeretnénk a gépet, mert mondjuk konkrétan elmegyünk ebédelni, nincs más teendőnk, mint a WINDOWS+L kombinációt. Ez azonnal lezárja a rendszert, amibe már csak jelszóval fogunk tudni visszamenni (amit mi magunk adtunk meg a rendszernek korábban). Ez a funkció azért nagyon jó, mert minden aktuális programunk nyitva marad, így belépés után minden ott folytatódhat, ahol abbahagytuk.
 • Van még ott ahonnan ez jött

  Szintén nagyon hasznos lehet a WINDOWS+F trükk, mely a beépített Keresőt fogja előrántani a semmiből. Ezután azonnal megkezdhetjük a keresendő kifejezés begépelését, és ENTER-rel aktiválhatjuk a folyamatot.
  Mi van akkor, ha akarjuk tüntetni az éppen futó programokat, mert közeleg a főnök és nem akarjuk mindenbe beleártani az orrát? :) Nyomjuk meg a WINDOWS+D gombokat, ami egy másodperc töredéke alatt lecsukja a tálcára az összes aktív gombunkat. Ugyanezt mégegyszer megnyomva minden programunk újra megnyílik, ráadásul olyan sorrendben, ahogy eddig is voltak.
  Ha egy kis segítségre van szükségünk, bármilyen program is legyen elindítva, a WINDOWS+F1 kombináció előhozza a beépített Súgó rendszert. Itt aztán lehet keresgélni napestig, már, akinek van ehhez türelme.
  Néha napján jól jöhet, ha rendszerinformációkat akarunk megtudni bárkinek a gépéről, a WINDOWS+PAUSE/BREAK megnyomása. Ez fel is dobja a rendszerinformációk menüje. Innen már tényleg csak egy kattintás az eszközkezelő - csak a példa kedvéért.
 • Címkék:

  billentyűzet windows kezelőfelület beállítás számítógép
benu97 - 12 éve, 10 hónapja

szia zerocool.hu figyelj csak felvennél skype-ra?
skype nevem:abdul.73
ha felveszel 1000X kössz
viszlát

ZeroCool.hu - 13 éve, 5 hónapja

A Camtasia nevezetű programmal szoktam!

dobicsek96 - 13 éve, 5 hónapja

szia hogy veszed fel a videót?

ismeretlen - 13 éve, 12 hónapja

good nekem amúgy megvan egy összes Bill kombináció text ben ha kell megkereshetem

Cafee - 14 éve, 4 hónapja

Köszi, egyet-kettőt én sem ismertem. Nem tudsz véletlenül egy listát a Windows-gomb funkciókról?