Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szereljük be a memóriát PC-be?

Készítette: VideoSmart.hu
2007. október 1. 13:02:54 - 24438 megtekintés
 • Memória vásárláskor nagy a dilemma: mit, hol és mennyiért vásároljunk. A legfontosabb mégis az, hogy az alaplapunknak megfelelő modulokat válasszuk. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább vigyük el legalább az alaplap leírását az üzletbe.
 • Amikre szükségünk lesz

  1 db alaplap
  1 db memória
  1 db billentyűzet
  1 db monitor
  1 db számítógép
 • Előkészületek

  Első ránézésre nem sok különbség van memória és memória között. Manapság, 2007 derekán a DDR és a DDR2-es modulok a legnépszerűbbek. A memóriát egyféleképpen tudjuk beszerelni a gépbe. Először próbáljuk oda a foglalat mellé, hogy lássuk, jól próbáljuk-e betenni. A RAM-on lévő kis hézagba illeszkednie kell az alaplapon kialakított fognak. Ha nem passzolnak össze, fordítsuk meg a modult.
 • Határozott mozdulattal illesszük be

  A foglalat szélén található rögzítő füleket nyissuk ki. Függőleges állásban helyezzük be a modult, majd egy határozott mozdulattal először az egyik, majd a másik végét pattintsuk be a helyére. Akkor végeztünk jó munkát, ha a fülek teljesen visszaállnak eredeti helyükre.
 • Teszteljük, hogy jól dolgoztunk-e

  Ha bekapcsoltuk a gépet és az beindult hibátlanul, ellenőrizzük a memóriát. Lépjünk be a BIOS-ba - ezt legtöbbször a DEL billentyű megnyomásával tehetjük, és a memória résznél ellenőrizzük a méretet. Így megtudhatjuk, hogy az alaplap látja-e az összes, gépbe szerelt modult. Ha minden jól ment, lépjünk ki, és már futtathatjuk is programjainkat. Még egy jó tanács: igyekezzünk mindig párban venni a memóriákat, mert úgy jobban össze tudnak dolgozni.
 • Címkék:

  memória pc szerelés számítógép alkatrész ddr ddr 2 ddr 3 computer
kokoj - 11 éve

Ez egy nagyon sokatmondó videó volt. ... Megint 2 perc az életemből.

kevin005 - 11 éve, 9 hónapja

Ismerek egy ingyenes és egyszerűbb módszert. FIGYELEM! Felelősséget nem vállalok érte, mondjuk én megcsináltam a gépen és még mindig jó: http://www.youtube.com/watch?v=_NjyqpgQ-8I viszont amennyire sokat írsz be, annyival kevesebb lesz a HDD-n a memória.

csaba8702 - 13 éve

katarnold
Arrol ki tud hogy vannak egyoldalas es ketoldalas ramok?Mert en addig nem tudtam rola ameddig meg nem vettem a szamomra hasznalhatatlant.
Vajon mekkora géped lehetett .
P2 mmx1 talán...

dying.inside - 13 éve, 9 hónapja

Utálok RAM-ot beszerelni Mindig olyan érzésem van, hogy el fogok törni valamit. xD

kmisi99 - 15 éve, 2 hónapja

nekem egyszer asondták hogy ha fordítva rakom be akkor leég vagy ilyesmi az igaz