Keresés Kategóriák Kedvencek

Képkeret készítése 4 - Szélesvásznú képkeret

Készítette: dddfotozas
2009. január 4. 07:37:34 - 6141 megtekintés
 • Az alábbiakban szélesvásznú képkeretet fogunk készíteni, ami panorámaképeken lesz hatásos. Tehetünk rá egy feliratot, címet is.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Képkeret készítése Photoshopban

  Nyissunk meg egy fotót, tegyük intelligensé a képet, nevezzük el. Hozzunk létre egy új réteget, legyen ez a háttérréteg. A háttér réteget tegyük alulra.
  Növeljük meg a kép méretét, tetszőlegesen, de panoráma hatást keltsünk vele, tehát a magasság legyen nagyobb, mint a szélesség.
  Válasszuk ki az Áthelyezés eszközt, majd ezt a réteget helyezzük át úgy, hogy a tetejétől és a szélétől fél centire legyen. Töltsük ki – jelen esetben feketével – a hátteret. Hozzunk létre fehér keretet a képen. A keret mérete a kép nagyságától függ. A kép aljára tetszőleges szöveget írhatunk. Olvasszuk össze a rétegeket.
 • Címkék:

  photoshop képkeret készítése szélesvásznú panorámakép
dddfotozas - 13 éve, 9 hónapja

Köszi, hogy szóltál. Még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, sőt még egyszer köszönöm, HOGY SZÓLTÁL.

k3l3m3n - 13 éve, 9 hónapja

Egyetértek. Nem olvasszuk össze, hanem mentjük a Save for Web & Devices menüponttal. A PSD fájlt meg külön mentjük rétegekkel.

A másik, ami már harmadjára üti meg a fülemet: mi az, hogy intelligenssé tesszük a képünket? Csupán a nem szerkeszthető Backgroundot átkonvertáljuk szerkeszthető réteggé. Az intelligens teljesen mást jelent a Photoshopban, ugyanis intelligens objektummá is át lehet alakítani (Smart Object), de az teljesen mást jelent. Jó lenne tehát ezeket nem keverni.

LionElJonson - 15 éve, 1 hónapja

Tanácsok:

A pontosabb mérésekhez javaslom a segédvonalak és a vonalzók használatát, illetve mozgatáskor a shift billentyű használatát.
A végén azt mondtad, hogy olvasszuk össze a rétegeket. Erre miért van szükség? Így elveszik az utólagos módosítás lehetősége. Egy ekkora képnél, és ennyi rétegnél nem oszt nem szoroz az a + párszáz KB, amennyit a rétegek adnak hozzá, így csak kárt okoz, szerintem. Ha már minden áron kell az összes réteg összeolvasztva, használd a legfelső rétegen az alt+ctrl+shift+e bill. kombót. Ezzel új rétegen megjelenik az összes látható réteg, de megmaradnak az eredetik is.