Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan váltsunk színeket kijelölés nélkül Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 25. 19:03:41 - 23020 megtekintés
 • Photoshopban sokféleképpen lehet megváltoztatni egy kép bármely részének a színét, például kijelöléssel vagy színárnyalatok változtatásával. Ezúttal kijelölés és kivágás nélkül fogunk megtanulni színt módosítani.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • Jelöljük ki a módosítani kívánt színt

  Nyissunk meg egy képet, amit módosítani szeretnénk, majd nyissuk meg a rétege palettát F7 billentyűvel. Ennek az kis ablaknak az alján láthatunk egy félig áthúzott kör ikont, amely az adjustment layer létrehozására szolgál. Kattintsunk rá és menüsorból válasszuk a "Hue/Saturation"-t, melyek aktiválásával megjelenik egy újabb ablak. Itt az "Edit" mezőben alapból a "Master" látható, de válasszunk egy színt, például a "Yellow"-t (sárga). A nyíl helyett megjelent mutató ikonnal válasszuk ki a képről azt a színt, amit meg szeretnénk változtatni, az ablakban meg folyamatosan láthatjuk a színeket, ami fölött elvisszük a kurzort.
 • Változtassuk meg a kiválasztott színt

  Amint megvan a szín, a felső, "Hue" csíkot kezdjük el húzni valamilyen irányba, és a képen máris látszik, hogy változik a kiválasztott rész színe. Egy képen általában több helyen előfordul az a szín, ami módosul, jelen esetben a pólóban és a haj színében is egyaránt változik az árnyalat. Ennek elkerülése végett nyomjuk meg az ALT gombot, és a kurzor mellett megjelenik egy mínusz jel (SHITF-tel plusz jel jelenik meg amivel hozzáadhatunk színt, a mínusszal értelemszerűen elvehetünk egyet), és kezdjük el nyomogatni ott, ahol megjelentek azok az árnyalatok, amire nincs szükségünk. A másik két csúszkával is módosíthatjuk ízlés szerint a színeket, például így a legkönnyebb kifehéríteni bármit. Amint úgy gondoljuk, elértük a kívánt hatást, leokézzuk, és el is készült a képünk.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás színváltás kijelölés
Lewis02 - 12 éve

Helló! én azt szeretném kérdezni hogy hogyann lehet azt megcsinálni hogy: megy a videó de közben változik a színháttér ezt hogyan kell?

norbi66 - 12 éve, 3 hónapja

kosziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ZeroCool.hu - 14 éve, 9 hónapja

Sajnos így nem tudom mi lehet a gond Túl sok dolgot el lehet állítani a Photoshopban Bocsi.

IcanIcan - 14 éve, 9 hónapja

Hello Zero lenne 1 kérdésem

Ugyanezt csinálom és a karját színét változtatja meg nem a pólóját :@ miért?

Nolimit - 15 éve, 4 hónapja

okés. kösz! megpróbálom. és mégegyszeris kösz!