Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk saját Windows XP telepítőlemezt? - 1. rész: az nLite beszerzése

Készítette: djpety
2008. április 4. 21:12:43 - 39110 megtekintés
 • A Windows XP telepítése után rengeteg beállítást kell újra végrehajtanunk, de ha készítünk egy saját telepítőlemezt, az ezeket a beállításokat végrehajtja. Az ingyenes nLite program segít nekünk ebben.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Windows XP
 • Töltsük le az nLite-ot

  Nyissuk meg a böngészőket, majd írjuk be a címsorba a www.nliteos.com címet. A Download menüpontból töltsük le a megfelelő változatot, de ne a bétát. Miután ez megvan, vegyük elő a Windows XP telepítő CD-nket, jelöljük ki a rajta látható fájlokat, másoljuk ki. Hozzunk létre egy új mappát a merevlemezünkön például xpcd néven, illesszük be a CD-nk tartalmát.
 • Telepítsük a programot

  Ha ez megvan, telepítsük fel a letöltött nLite-ot. A végén maradjon kipipálva a Launch nLite, el is indíthatjuk a programot. A nyelvnél válasszuk ki a Hungarian-t. A következő oldalon keressük meg az előbb átmásolt XP-t, ilyenkor felismeri, milyen típusú a rendszerünk, milyen javítócsomagot tartalmaz, milyen nyelvű, mi a verziószáma és mekkora a mérete.
 • Mit tud a program végrehajtani

  A tovább gombra kattintva ki tudjuk választani, hogy miket hajtsunk végre a telepítőn. Beleintegrálhatunk javítócsomagot, kisebb javításokat, drivereket, eltávolíthatunk komponenseket. Készíthetünk Felügyelet nélküli Telepítőt, amely teljesen automatikusan végrehajtja az előre kitöltött feladatokat, a beállításokat módosíthatjuk, egyéb registry tweakeket hajthatunk végre, amivel gyorsíthatjuk a rendszert, illetve készíthetünk egy bootolható ISO fájlt, amit akár egy Nero programmal kiírhatunk CD-re vagy DVD-re.
 • A javítócsomag integrálása

  Kezdjük a javítócsomag integrálásával. Közben bejelölhetjük a többit is, mindezt sorban fogja elvégezni a program. A Next gomb után be tudjuk integrálni a javítócsomagot. Ha mondjuk a telepítő nem tartalmaz SP2-pt, nyugodtan integráljuk bele, ha megvan a telepítője, így alapból SP2-es Windows kapunk. Amint elkészült a fájlok összefésülése, az nLite ki is fogja írni, hogy milyen szervízcsomagot tartalmaz az új Windowsunk.
 • Címkék:

  windows windows vista windows xp windows intéző telepítés nlite
dvid95 - 13 éve, 8 hónapja

segítség:
nem nagy dolog amit mondok de ha van olyan programod ami 30 napos probaideig müködik és ráadásul készülsz ujrarakni a gépet akor másold le a program files mappában lévö fájlokat erröl a progirol mert miután ujraraktad a gépet használhatod onnan ahova másoltad ccsak egy kis külömbségel most akármeddig használhatod

rayman12 - 13 éve, 9 hónapja

az nlite nekem enm idult el :@

levi102 - 13 éve, 12 hónapja

csak xp-t lehet módositani?én windows 98 se-t akarom felturbózni

pupet - 14 éve, 3 hónapja

Hello!En azt szeretnem kerdezni,hogy ezzel a progival lehet-e windows 7 bootolhato cd-t,keszitani,vagy ha nem leirnad hogyan kell ha tudod?

asdvoknoob - 14 éve, 5 hónapja

hehe a kovetkező rézben folytatjuk :P nagyon jó video és segítség grat. hozzá sokat segített amikor ujra raktam a gépet sose kellett előkészíteni semmijen cd-t csak magától felrakott mindent :P GRAT. ÉS THX megint