Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk saját Windows XP telepítőlemezt? - 3. rész: önműködő telepítő, finomhangolás

Készítette: djpety
2008. április 14. 11:29:42 - 21378 megtekintés
 • A következőkben a Felügyelet nélküli Telepítőt, a Beállításokat és a Tweakek beállításait fogjuk megvizsgálni.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Windows XP
  nLite program
 • Felügyelet nélküli Telepítő - Általános

  Itt be lehet állítani, hogy kérdések nélkül feltelepüljön a Windows. Válasszuk a rejtett módot. Az OEM Preinstallt kapcsoljuk ki abban az esetben, ha SCSI drivert telepítünk. A Program files helyét is módosíthatjuk akár mondjuk Programok-ra, így nem fognak ezzel ütközni a programok, ugyanúgy fognak működni. A CD kulcsnál az egyéni CD kulcsunkat kell megadni értelemszerűen. A Számítógép típusa mezőnél maradhat az alapbeállítás. Az Egyéb résznél ismét értelemszerűen ki- vagy bekapcsolhatjuk a tűzfalat, a hibernálást. Az OOBE kihagyásával pedig elérhetjük azt, hogy a Windows telepítése után nem kérdezi meg, hogy milyen felhasználói profilokat akarunk létrehozni. Ezt nem fontos kipipálni, hagyhajtuk így, ha szeretnénk profilokat létrehozni. A Rendszer-visszaállítást hagyjuk engedélyezve, viszont a kapacitás-igényét kicsit lejjebb faraghatjuk, illetve beállíthatjuk, hogy meddig legyenek aktívak ezek a visszaállítási pontok.
 • Felügyelet nélküli Telepítő - Futtatás 1x, Felhasználók, Tulajdonos és Hálózati ID, Regionális

  A Futtatás 1x-nél tehetjük meg, hogy első indításkor általunk szükséges parancsokat futtathatunk le.
  A Felhasználóknál hozzáadhatunk új felhasználókat, amelyek telepítés után rögtön a rendszer részeivé válnak. Be is állíthatjuk, hogy automatikusan bejelentkezzen, megadhatunk gyári jelszót, de ha az OOBE- nem tiltjuk le, nem fontos ezt megcsinálni.
  A Tulajdonos és Hálózati ID résznél megadhatjuk, hogy mi legyen a Számítógépünk neve, megadhatjuk a Munkacsoportot, a Teljes nevünket és a Szervezetet.
  A Regionális beállításokat értelemszerűen töltsük ki. Ha azt szeretnénk, hogy automatikus legyen a telepítés, töltsünk ki mindent.
 • Felügyelet nélküli Telepítő - Komponensek, Monitor, Automatikus frissítés, Asztali témák, Hálózat beállításai

  A Komponenseknél kikapcsolhatjuk az IIS-t, mert ez webszerver, erre nincs szükségünk.
  A Monitornál akár azt is beállíthatjuk, hogy eleve nagyobb felbontással és színmélységgel induljon a rendszer, de csak akkor érdemes megváltoztatni, ha biztosan támogatja a monitorunk a beállítást.
  Az Automatikus frissítést is bekapcsolhatjuk, integrálhatunk témákat, és a hálózatunkat is beállíthatjuk.
 • Beállítások

  A tovább gombra kattintva jutunk el a Beállításokig, ahol nagyjából hagyjunk mindent alaphelyzetben. Egyedül a Mappáknál lehet módosítani, hogy tetszőleges helyre rakja a profilunkat. A Telepítő megjelenésénél beállíthatunk Klasszikus változatot, amivel felgyorsul a telepítés.
  A Módosítások fülnél engedélyezzük, ha megadtunk korábban saját témát. Esetleg még a fenti TCP/IP Patch-et állíthatjuk át 100-as értékre, hogy egyszerre több kapcsolat működhessen.
 • Tweak

  Itt mindent be tudunk állítani, pl. a Lomtár ikontól kezdve mit lássunk az asztalon, itt mindent egyéni ízlés szerint állítsunk be. Hasznos lehet az Elolvasás beállítását bekapcsolni, mert gyorsítja a rendszert. Beállíthatjuk az Ismert beállítások mutatását, ez megkönnyíti később a munkánkat. Hasznos azt is beklikkelni, hogy a Lomtár átnevezhető és törölhető legyen. Eltávolíthatjuk a Parancsikon kifejezést a parancsikonokból és azt, hogy ne legyen nyíl az ikonoknál.
  A Szolgáltatások fülnél nem kell változtatni semmit.
 • A műveletek elindítása

  Amint ezzel megvagyunk, megkérdezi egy kis ablakban, hogy indulhat-e a művelet, és elkezdi végrehajtani az általunk beállítottakat. Ha valamit rosszul írtunk be, hibát fog jelezni a program.
 • Címkék:

  windows windows vista windows xp windows intéző telepítés nlite
djpety - 12 éve, 11 hónapja

Ellehet, de erre külön programok léteznek (általában rendszer finomhangoló programok ezek).

ANDRASKOSZO - 12 éve, 11 hónapja

Hello!
Az asztali ikonoknál (bal alsó sarokban) van egy kis nyíl,amit mondtál hogy el lehet tüntetni a telepítésnél.
A telepítés után is lehet,amikor már használom a gépet?
Amúgy windows 7-em van.Ha nem probléma a nyíl elntüntetésénél.

szlobizoli - 14 éve, 3 hónapja

Sziasztok!

Mindenkinek segíteni szeretnék egy linkkel, melyen -habár angolul- de talán megoldást kínál a SZERZŐ a Microsoft Office Professional Edition 2003 integrálásában az egyéni Windows XP telepítő-DVD/CD elkészítéséhez!!!

Üdvözlök minden XP Fanatikus telepítőlemez készítőt!

Sz. Zoltán

Office 2003 Pro inegrálása az XP telepítő DVD-be

djpety - 15 éve, 1 hónapja

köszönöm.

gades - 15 éve, 1 hónapja

Szia! Nagyon értelmesen meg van csinálva ez a videó!Gratulálok Üdv!