Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk saját Windows XP telepítőlemezt? - 2. rész: javítások, driverek és komponensek

Készítette: djpety
2008. április 8. 11:17:29 - 22715 megtekintés
 • A következőkben a javítások, driverek és a komponensek beállításait fogjuk megvizsgálni, folytatva közelmúltban megkezdett sorozatomat.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Windows XP
  nLite program
 • Javítófoltok integrálása

  Amint megvan az előzőekben integrált javítócsomag, kattintsunk a Tovább gombra, ahol eljutottunk a Javítófoltok integrálása részhez. Ezzel kisebb javításokat rakhatunk a Windows telepítőbe, amelyeket a Windows update-ről is beszerezhetünk, de ott nem tudjuk ilyen formában beszerezni, ezért látogassuk meg a www.pcworld.hu/forum Szoftver>Operációs rendszerek>Windows XP>A WUHU Projekt fórumot. Ha megvannak ezek az exe fájlok, jelöljük ki őket és integráljuk. Ha valamelyik nem kompatibilis az nLite-tal, azokat ki fogja listázni és nem rakja bele.
 • Driverek

  A Tovább gomb után a Drivereknél olyan drivereket tud beilleszteni, amit akár DOS módban is tud telepíteni, ami pl. az SCSI drivereknél hasznos. De akár videó- vagy hangkártya drivert is integrálhatunk, amelyeket plug ’n play módban érdemes integrálni, ellenben a SCSI drivereket textmódúban kell.
 • A Komponensek

  Értelemszerűen itt komponenseket tudunk eltávolítani. A Kompatibilitás gombra kattintva jelöljük ki azokat, amelyekre biztosan szükségünk lesz. Utána elkezdhetünk válogatni saját ízlés szerint, de pl. a Driver résznél csak olyat töröljünk, ami megvan nekünk külső lemezen vagy fájlban. A Hálózat résznél az MSN Explorert érdemes törölni. A Hardver támogatásnál csakis olyat töröljünk, amit nem fogunk használni vagy jelenleg nem használunk. A többinél is ízlés szerint töröljünk, de mindig figyeljünk oda, mi az, amire később szükségünk lehet.
 • Címkék:

  windows windows vista windows xp windows intéző telepítés nlite
hajbel - 9 éve, 3 hónapja

Ezeket a videokat download helper tudja letölteni csak utána át kell convertálni


https://www.youtube.com/watch?v=VGF_BJk6Gb0

rocky17 - 11 éve, 11 hónapja

Itt vannak a Windows Update frissítések:

http://www.pcworld.hu/download/wupdate/WUHU_080112.zip

Maaaa - 13 éve, 4 hónapja

valaki tegyen már fel 1 linket erröl a pc word stb.. létszi kösz előre is

kissbak - 14 éve, 5 hónapja

Programot hogy kell bele integrálni???

pepe0513 - 15 éve, 3 hónapja

tényleg köszönöm ha van most valaki itt jólenne akki tudna nkem segíteni mert teljesen egyedi windows akkarok csinálni ami teljesen a gépemra van hangolva mint programokban mint driverben és persze boot logó téma stb tehát egyedit csak van 1-2 dolog ahol elakadttam