Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan csináljunk Windows alatt még egy Windowst?

Készítette: djpety
2008. április 11. 21:11:29 - 17196 megtekintés
 • A következőkben megtudhatjuk, honnan és hogyan lehet beszerezni a Virtual PC-t, illetve miképp kell használni.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Windows XP
  böngésző
 • A program letöltése

  Nyissunk meg egy böngészőt és a Google írjuk be a következőt: Microsoft Virtual PC 2007. A második találat nagy valószínűséggel a download link lesz. Kattintsunk rá, majd keressük meg a megnyíló oldalon a Microsoft Download Center linket. A következő oldalon a Download files below linkre kattintsunk, majd a 32BIT/setup.exe melletti Download gombot nyomjuk meg. Mentsük el a fájlt.
 • A program telepítése

  Kezdjük el a telepítést. A Virtual PC rögtön fel is ajánlja, hogy hozzunk létre egy új, virtuális számítógépet. A következő ablaknál válasszuk a Create virtual machine-t. Nevezzük el a virtuális PC-nket, jelen esetben Windows XP Videosmart lesz a neve. A Windows XP kifejezésből fel is ismerte a program, hogy milyen operációs rendszer lesz ez, de természetesen többféle közül választhatunk, jelöljük ki azt, amelyiket használjuk.
 • A virtuális RAM nagyságának beállítása

  A következő oldalon felajánl a program 128 MB virtuális RAM-ot. Ennél beállíthatunk többet is, akkor nyilvánvalóan gyorsabb lesz a rendszer. A Next gomb után hozzunk létre egy új virtuális merevlemezt, az elérési utat automatikusan beállítja, de ha ez nem jó, beállíthatjuk tetszőlegesen is. Ezzel be is fejeztük a telepítést.
 • Indítsuk el a programot

  A programot elindítva elindul a Virtual PC-nk. Ha szeretnénk bebootoltatni, választhatjuk lent a fizikai CD meghajtóinkat vagy egy ISO fájlt be tudunk csatolni, de akár floppy meghajtót is tud használni. Ezzel el is indult a Windows XP telepítője.
 • Undo Disks funkció

  Zárjuk be ezt az ablakot és egy másik hasznos funkciót nézzünk meg. A Settings gombra kattintva, az Undo Disks-nél ha kipipáljuk az Enable undo disks-t, akkor ha a virtuális számítógépünkön végrehajtottunk valamit, és nem szeretnénk, hogy az eltárolódjon, minden kikapcsoláskor megkérdezi, hogy mentsük-e az adott dolgokat a virtuális merevlemezre.
  Egyes számítógépek támogatják még azt is, hogy hardver virtuálisan rásegítsen a Virtual PC működésére (Hardware Virtualization).
 • Címkék:

  windows windows vista windows xp windows intéző virtual pc telepítés
xD220220 - 11 éve, 11 hónapja

Nekem is lenne egy kérdésem. Még pedig ,hogy ha például XP-t telepítek rá és ki akarnék próbálni egy Vista Kinézatet/témát az úgy müködne?

DaB-Hun - 13 éve, 1 hónapja

Nagynehezen találtam egy jó windows 98 meg xp iso-t aminek megvannak a boot fájljai

nekem tetszett a videó

elektron56 - 13 éve, 3 hónapja

honnan tudom letölteni a xp isoját?

zeus1998 - 13 éve, 4 hónapja

Felteszem a programot és megmondom hol kell

Norbert10 - 13 éve, 4 hónapja

internetet hogy lehet teni hogy a gépem internetét használjam