Keresés Kategóriák Kedvencek

Béka készítése egyszerűen papírból

Készítette: nikica99
2011. december 3. 16:48:19 - 11687 megtekintés
 • Egy egyszerű papírbéka készítését mutatom meg. Ha a papírbékának a hátulját egy kicsit harmonikahajtással meghajtjuk akkor még ugrál is.
 • Amire szükségünk lesz

  papír
 • Ugró béka hajtogatása egyszerűen

  Kezdjük a két átlós hajtással a színes oldalon, fordítsuk meg a papírt és a fehér oldalon csináljuk meg a két felezőhajtást. Az átlós hajtások így színével felfelé, a felezőhajtások pedig lefelé lesznek láthatóak. Hajtsuk össze a papírt háromszög alakúra a hajtásvonalak mentén. A két alsó csúcsot hajtsuk fel a háromszög tetejéhez, de most csak a két felső réteget kell így behajtani. Élezzük alaposan le a hajtásvonalakat. Majd ismét hajtsuk be ennek a két szélét, és ezzel megkapjuk a "fagyitölcsér" formát.

  Fordítsuk meg a formát, és hajtsuk be a felezővonalhoz a két szélét, ezek lesznek a béka lábai. Majd belülről kifelé hajtsunk egyet-egyet a két szélén, ahogy az a videón látható. Most egy úgynevezett cikkcakk hajtást fogunk megcsinálni. Hajtsuk fel a béka "lábait" a tetejéig, de nem teljesen a legtetejéig, majd felezzük meg a láthatóan legnagyobb részt. Ezzel kész is van a békánk, már csak annyi van hátra, hogy a fején felhajthatjuk a csücsköket, és így már szemet is varázsoltunk a békának.
 • Címkék:

  papír béka origami hajtogatás
nikica99 - 11 éve, 11 hónapja

tudom én is rá jöttem már csak azt nem tudom hogy lehet levenni.nem tudod?

.Nikol2000. - 12 éve

ezt már okina csinálta te kis ... utánzó