Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gokartozzunk? 1. rész - ismerkedés a kalanddal

Készítette: Silverkart
2008. március 23. 11:35:11 - 20562 megtekintés
 • A gokart egy nagyon alacsony és ránézésre is nagyon gyorsan közlekedő eszköz, melyet vezetve a sebesség és a kormányzás lepi meg elsősorban az érdeklődőket.
 • Amire szükségünk lesz

  gokart
  gokart pálya
 • Hogyan kormányozzuk a gokartot

  Elég egy negyed mozdulat ahhoz, hogy az első futómű alá legyen szedve, ezért elég erőszakos és heves kormánymozdulatot produkál az, aki egy személyautó stílusában szeretné vezetni a gokartot.
 • A gokartok felszereltsége

  Nem kell sebességet váltani, összesen két pedál van a gokartokon, a jobb oldalon a gáz, a bal oldalon a fék. Ezek a gokartok Franciaországban készültek, már intelligens szerkezetek, van rajtuk féklámpa, biztonsági öv, fejtámla, és ha egyszerre nyomja valaki a két pedált (ami a régi gokartokon mindig problémát okozott), akkor egy automatikus rendszer szétkapcsolja és csak a fék érvényesül. Tehát egyszerre nem lehet a gázt és a féket is nyomni, nem fog gázt adni a gokart, nem fog leégni a kuplung róla.
 • A gokartok adatai

  270 köbcentis gokartokat használunk, a piacon lévő többi gokart az 200 köbcentis és 9 lóerősek. Erre azért volt szükség, mert a pálya nagyobb méretű és igyekeztünk a lehetőségekhez képest a legkönnyebben kezelhető gokartokat kiválasztani.
 • Mire figyeljünk oda vezetés közben

  Ha betartják a szabályokat, akkor nem veszélyes a gokart, sem mint sport, sem mint eszköz. Sebesség az van, de egy-két centivel ülünk a föld felszíne fölött, és a gépek szélessége miatt felborulni csak nagyon extrém esetben lehet, de eddig még nem fordult elő. A biztonsági öv megtartja a vendéget, a hidraulikus fékkel pedig komoly fékhatást tudunk gyakorolni. Egymásra és a kollégák (a Forma 1-ben is használt) zászlóira kell odafigyelni.
 • Milyen sebességet tudunk elérni a gokarttal

  Kb. 50 km/órával fordulnak a gokartok. Nyári időszakban a külső pályára kivisszük a gokartokat, ahol egy sokkal hosszabb pályánk lesz, több egyenesebb szakasszal, ahol még gyorsabban is lehet menni. Ezeknek a gépeknek a végsebessége 60-70 km/óra.
 • A pálya felépítése

  Minden egyes hazai pályán gumiabroncsokat lehet látni piros-fehérre festve. Mi váltottunk ebben a dologban és Schumachernek a pályáján megnéztük a műanyagokat, hogy néznek ki és miért jó is ez. Egymásba fűzhető ez a műanyag fal, teljesen össze van akasztva a pálya vonalvezetésének a műanyag eleme, így egy egybefüggő, robusztus pályát tudunk építeni, tehát nem röpködnek szét a gumiabroncsok a pályán, ha belehajt valaki.
 • Címkék:

  gokart verseny autó szórakozás szabadidő
robi999444 - 13 éve, 5 hónapja

1 a gond.
Csak pesten van gokart pálya.

sarusi - 15 éve, 10 hónapja

SIlvert kart Imádom!! má 100000 szer jártam ott pedig csak 14 vok