Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát? 2. rész, második sor kirakása

Készítette: rubikkocka
2008. január 29. 20:50:08 - 72473 megtekintés
 • Kész vagyunk a felső lappal, és az első sort is kiraktuk már. Most jön a második, egyben középső sor.
 • Amikre szükségünk lesz

  1 db rubik kocka
  kézügyesség
 • Fejtetőre vele!

  Megfogjuk a kockát, és fejjel lefelé fordítjuk a már kész, kirakott oldalt. Olyan elemeket keresünk most ebben az oldalban (ez a sárga oldal lesz), amiben nincs sárga szín. Miért? Azért, mert a fehéreket már kiraktuk, vele szemben van a sárga oldal, ezért középre csak olyan színes kerülhetnek, amikben nincs sárga.
 • Mit hova?

  Az első ilyen kocka a kék-narancssárga. Megnézem, hogy hova szeretném rakni, majd színével odaállítom a saját színéhez, a kékhez (mindig az oldal középső eleme a "saját színe"). Megnézem, hogy mi a másik színe, narancssárga, és megkeresem, hogy annak hol lesz majd az oldala - a kockát a narancsságával átellenes oldalra tekerem, szembe az oldalával, ahová majd kerül. A narancssárga oldalt tekerve felhozom azt a kockát, ahová be akarom rakni a narancs-kék elemet, a kéket pedig eltekerem a saját színéhez, majd a két fehéret, ami ide került, lefelé tekerem. Látható, hogy máris összekerült a narancs-kék középső élkocka a sarokkockával. Ilyenkor visszafordítom a kockát a tetejére, és ahogyan a sarokkockát raktuk be, visszarakjuk a helyére a blokkot. A középvonaltól balra van a kék sarok, tehát balra tekerek egyet, le az elejét, vissza a kéket, vissza az elejét - máris egybekerültek a kívánt elemek. Ugyanezt elismételem az összes többi élkockával is.
 • Rosszkor, rossz helyen

  Ha most fejjel lefelé fordítom megint a kockát, láthatjuk, hogy nincs már alul olyan elem, amelyet be kéne rakni a második sorba - azért, mert már benn vannak, de rosszul! Ilyenkor egy "semleges" elemet átmenetileg be kell rakni a helyére az előbbi módszerrel. Így a jó elem lekerül alulra, amelyet szintén az ismert módszerrel felviszünk a végleges, jó helyére. Ezzel kész vagyunk az első két sorral.
 • Címkék:

  rubik rubik kocka bűvös kocka kirakós társasjáték szórakozás szabadidő logika
NemaBob - 11 éve, 6 hónapja

Ja és ez a 3.vodeónál van,de íde is kiírta hátha valaki tudja itt.

NemaBob - 11 éve, 6 hónapja

Amikor az alsó sor kirakásánál vagyok,akkor a sárga kereszt nekem nem jön ki.Mondja is a videóban,hogy mellette vagy előtte kell lennie sárga oldalnak.De nekem nincs ... Nekem a színek(c.sárgánál) : felette n.sárga,alatta zöld,és mellette kék és bordó.Ennél én hogyan csináljam meg?Hogy a c.sárga kereszt meglegyen?

Savox - 11 éve, 7 hónapja

Kb. 03:20-nál megállítottam a videót, és azzal a módszerrel megpróbáltam egyedül és kijött a fehér oldallal szomszédos oldalaknak a 2. sora

Szapka99 - 11 éve, 8 hónapja

Sziasztok!
Én mindent megcsináltam az előző részben viszont nekem a citromsárga t betűnek jobb oidalt felül hiányzik a citromsárga kiskocka
Valaki PLS!!!!

JWilli - 12 éve, 12 hónapja

Egyik legjobb videó. Már 2 éve ki tudom rakni.(hála ennek a remek oktatónak)