Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gokartozzunk? 2. rész - hogyan vezessük a gokartot?

Készítette: Silverkart
2008. március 24. 14:56:05 - 20037 megtekintés
 • A pálya direkt úgy készült, hogy féket is kelljen használni. A gokartok nagyteljesítményű motorral vannak felszerelve, ezért nagyon gyors kigyorsításokat lehet produkálni, tehát nagy tempóban lehet közlekedni a pályán. Ha pedig elérkezünk egy aktuális kanyarhoz, akár egy nagyobb, akár egy kisebb ívhez, vagy gázelvétellel vagy fékpedállal vissza kell fogni a lendületet.
 • Amire szükségünk lesz

  gokart
  gokart pálya
 • Hogyan ne vezessük a gokartot

  Teljes padlógázzal azért lehet végigmenni, mert ha belerúgunk a fékbe, akkor szét fog kapcsolni az automatika és akkor csak fékezni fog a gokart. Sokan padlóig nyomják a gázt és bele-belerúg a fékbe, ugyanazt érik el vele, mintha elengednék a gázpedált és normálisan használnák a gokartot.
 • Hogyan érjünk el minél jobb időeredményt

  Stílusfüggő, ki hogy vezeti a gokartot. Ha valaki a lehető leggyorsabb időeredményt szeretné elérni, akkor a legfontosabb szempont az, hogy minél kevesebbet csússzon a gokart. Ilyenkor ki kell húzódni az ívek legkülső részére és onnét szűken fordulni, de csak azon a ponton, amikor még nem csúszik meg a gokart feneke, mert az akaratlanul rontani fog az időeredményen.
 • A csúsztatott vezetés

  Lehet csúsztatással is gokartozni, ilyenkor nem lesz jó az időeredmény, viszont olyan érzés, mintha havon gokartozna az ember. Alá kell szedni a kormányt, sokkal élvezetesebb formája a gokartozásnak. Ha barátok egymás közt versenyeznek és nem az a cél, hogy kié a legjobb időeredmény, akkor ez a legjobb vezetési mód.
 • Tanácsok kezdőknek

  A kezdőknek javasolt, hogy amíg nem ismerik meg, hogy miképp viselkedik a gokart kormányzása, fékezése, gyorsítása és nem ismeri a pályát, addig szépen, óvatosan, viszonylag kisebb sebességgel menjen körbe négy-t alkalommal és utána mindenki önmagához képest fokozatosan gyorsulhat. Egy futam 9 perces, tehát bőven van arra idő, hogy megtanulja a gokart kezelését és megszokja a pályát, és még tempós köröket is tudjon menni.
 • Címkék:

  gokart verseny autó szórakozás szabadidő

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!