Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gokartozzunk? 3. rész - hogyan fussuk meg a leggyorsabb kört?

Készítette: Silverkart
2008. március 24. 20:04:07 - 18256 megtekintés
 • Miután a szabályokat már ismerjük, beülünk a gokartba, elindul az időmérés és a futam, az alábbiakban pontosan megtudjuk, melyik kanyart hogyan kell bevenni a legjobb időeredmény elérése érdekében.
 • Amire szükségünk lesz

  gokart
  gokart pálya
 • Melyik kanyart hogyan vegyük be a pályán?

  Egyesével indulnak a vendégek a box utcából. Először mindenki óvatosan, körültekintően gokartozzon. Ha az első körben elhaladtak a recepciós üvegfal előtt, a viszonylag egyenesebb részen padlógázzal végig lehet menni. Talán hihetetlennek tűnik, de padlógázzal be lehet fordulni a Soproni táblánál a balkanyarba, majd a Honda táblánál egy erős kormánymozdulattal kell elfordulni balra. Itt még mindig nem kell fékezni, esetleg a gázt érdemes elvenni. A következő jobbkanyarnál érdemes egyet belerúgni a fékpedálba, mert a pont annyit fog dobni a gokart fenekén, hogy irányba teszi a gépet, és padlógázzal mehetünk tovább az alsó kanyarhoz. Ennél a kanyarnál szintén egy fékbelerúgásos kanyart kell venni a legjobb időeredmény érdekében. A fordulás után újra gázt kell adni, majd padlógázzal vegyük be a jobbkanyart. Majd az alsó, erős balkanyarnál ki kell húzódni jobbra, lehetőség szerint a legnagyobb ívben, hogy a gokart sebességét meg tudjuk tartani. Kb. a kanyar felénél újra bele, kell rúgni egyet a fékpedálba, ami irányba fogja állítani a gokartot, ugyanis attól a pillanattól kezdve, hogy megindult a gokart, ismét padlógázzal menjünk végig a Soproni, majd Honda tábláig, ahol újra kezdődik a kör. Ez a 9 perc annyira megdolgoztat, mintha egy komoly fizikai edzésen vettünk volna részt.
 • Címkék:

  gokart verseny autó szórakozás szabadidő
bacardi05 - 11 éve, 12 hónapja

siófokon is jó pálya van már voltam ott nem is egyszer gokartozni fasza gokartok vannak ........

szentkuti11 - 13 éve

A mi lakásunktól kb. 3 percre van ez a pálya :-D

Ikaris - 13 éve, 2 hónapja

Silverkart, és kőbányán a kozma utcában.

szuada6077 - 13 éve, 5 hónapja

helló hol van ez a pálya ?

Markito22 - 13 éve, 5 hónapja

nagyon jó csak már megváltoztatták a pályát szall sokkal jobb lenne vissza csinálni mert tellevan szar kanyaralxDés lassú