Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan cseréljünk matricát a Rubik kockán és hogyan szilikonozzuk?

Készítette: rubikkocka
2008. május 1. 22:56:00 - 55607 megtekintés
 • Egy idő után óhatatlanul elrongyolódnak a matricák, ezért célszerű olykor átmatricázni a Rubik kockát. Pótmatricákat az interneten sokfelé lehet kapni, de készíthetünk magunknak is pótkockákat öntapadós tapétából.
 • Amire szükségünk lesz

  Rubik kocka
  pótmatrica
  szilikon
 • Hogyan cseréljük ki a matricákat a Rubik kockán

  Először is le kell szedni az elrongyolódott matricákat, amelyhez használhatunk pl. egy bicskát. Ha ez megvan, szappanos meleg vízzel le lehet mosni a kockáról a ragasztómaradékokat. Jelen esetben előre elkészített matricákat fogunk felragasztani. Három matricát érdemes egyszerre felragasztani, méghozzá úgy, hogy meghajtjuk a matricás ívet, a kis kockák felpöndörödnek, megfordítjuk és egyszerre mind a három matricát rá lehet illeszteni a kockára. Arra figyeljünk, hogy a kocka eredeti színelosztása megmaradjon, tehát a bordóval átellenesen a narancssárga színt kell felrakni. A zöld a kékkel, a fehér pedig a citromsárgával átellenes. Ha már megvan a narancs, a bordó, a kék és a zöld, figyeljünk oda, hogy hova rakjuk a maradék két színt. Ha a kockát úgy tartjuk, hogy velünk szemben van a narancssárga, a zöld jobbra, akkor a fehér szín felülre kerül, alulra meg a citromsárga.
 • Hogyan szilikonozzuk a Rubik kockát

  Ha elkészültünk a matricázással, be is szilikonozhatjuk a kockát, bárhol kapható szilikon spray segítségével. Forgassuk el az egyik sort félig, vegyünk ki egy kockát, majd fújjunk a kocka közepébe. Rakjuk vissza a kockát, majd keverjük össze, hogy a szilikon mindenhova eljusson.
 • Címkék:

  rubik rubik kocka bűvös kocka kirakós társasjáték szórakozás szabadidő logika
norbi545 - 10 éve, 5 hónapja

Van olyan 3x3 kocka aminek az sarokkockáját nem lehet kiszedni? :S mert nekem van egy kockám nem verseny de nem merem kiszedni mert ha eltörik akkor nem szívesen vennék még1x

RubikEmber - 10 éve, 8 hónapja

Hol szoktál kockát rendelni? Mert az enyém lassan forog még szilikonnal is. Ha lessz időd, léccives ird le hogy honnan szerezted ezt a kockádat

denesx - 11 éve, 6 hónapja

Ha én a szappanos víz mellet döntök akkor azt hogy kell csinálni? Meddig áztatom?Aztán átöblítem-e tiszta vízzel?

olcsika - 11 éve, 7 hónapja

Olajozó spré Én is amikor rubik kockázni kezdtem elősször avval fujtam be

radir - 11 éve, 9 hónapja

nem lehet hogy elrontom?nem vagyok zsseni