Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rakjuk ki a Rubik kockát? 4. rész, alsó sarokkockák kirakása

Készítette: rubikkocka
2008. február 4. 15:41:47 - 66239 megtekintés
 • A teljes kocka kirakása már nincs is messze. Készen vagyunk ugye az alsó sárga kereszttel, most jönnek a sarokkockák.
 • Amire szükségünk lesz

  1 db rubik kocka
  kézügyesség
 • Fejtetőre vele!

  Megfogjuk a kockát, és fejjel lefelé fordítjuk a már kész, kirakott oldalt. Olyan elemeket keresünk most ebben az oldalban (ez a sárga oldal lesz), amiben nincs sárga szín. Miért? Azért, mert a fehéreket már kiraktuk, vele szemben van a sárga oldal, ezért középre csak olyan színes kerülhetnek, amikben nincs sárga.
 • Itt a sárga, hol a sárga?

  Két, egymás mellett sarokkocka kirakását fogom megmutatni, mert ezzel az összes helyzet megoldható. A citromsárga sarokkocka három helyzetben lehet: egy oldalon mindkettő, vagy átellenes oldalon mindkettő, vagy fent. Ha egy oldalon van a két sárga, akkor azt az oldalt kell felfelé tartanunk, ha átellenes oldalon, akkor pedig a sárga oldalt. Jobbra tartom magamtól a két rossz színsarkot, és a bal oldallal kezdünk. Baloldalt le, a tetejét oldalra, baloldalt fel, tetejét oldalt, baloldalt le, tetején kettőt, baloldalt fel. Ugyanezt elismételjük a jobboldalon: jobboldalt le, tetejét oldalt, jobboldalt fel, tetejét oldalt, jobboldalt le, tetején kettőt, jobboldalt fel. Kicsit hosszadalmas, de könnyű megjegyezni. Csak arra kell odafigyelni, hogy amikor a baloldalt csináljuk, akkor a tetejét mindig jobbra kel vinni, a másik oldalnál pedig pont fordítva. Nézzünk egy olyan példát is, amikor három sarok van rossz helyen.
 • Szép sorban

  Ha három sarok áll rosszul, akkor először kettőt fordítunk be a fent ismertetett módszerrel. Mivel a sárga sarok átellenesen áll, ezért a sárga oldalt felfelé tartom, és baloldalt kezdem. Bal le, teteje oldalt, bal fel, tetejét oldalt, bal megint le, tetején kettőt, majd ugyanezt a jobboldalon tükrözve. A három rossz sarokból már csak kettő maradt rossz helyen, és mivel a két sárga egy oldalon jött ki, ezt az oldalt felfelé tartva megismételem a műveletet balra majd jobbra. Kész a sárga oldal.
 • Címkék:

  rubik rubik kocka bűvös kocka kirakós társasjáték szórakozás szabadidő logika
zumold03 - 11 éve

olyan fos videó ugyan azt csinálom int ö és csak összekeveredik a kocka


sz_anita3 - 11 éve, 4 hónapja

hello. nekem az a gondom, hogy csak egy sarokkocka nincs a helyén, és nem tudom hogy tudnám megcsinálni. valaki tudna segíteni?

4004 - 11 éve, 4 hónapja

Hali. nekem se oldalt nincs 2 sárga egy sarokban, se a tetején, se túloldalt szembe!:/ akkor ilyenkor mit csináljak? :O :S

Savox - 11 éve, 6 hónapja

Írtam egy levelet a rubikkocka@gmail.com -ra a problémámmal, remélem tudsz segíteni

IQ2000 - 12 éve, 10 hónapja

Nekem egy z alak rajzolodik ki:/

Tehát:felsösor:
sárga,sárga,kék
középsö:narancss.,sárga,vörös
alsó:zöld,sárga,sárga...Persze ez a sárga közepü oldal...