Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan etessük a halakat?

Készítette: Leguan
2008. március 8. 21:09:18 - 18640 megtekintés
 • Kétféleképpen etethetjük a halakat: vagy kétnaponta egy kicsit nagyobb mennyiséget kapnak vagy naponta, de akkor nyilván kevesebb tápot kaphatnak.
 • Amire szükségünk lesz

  akvárium halakkal
  haltáp
 • A legfontosabb tudnivalók, amire figyelni kell

  Fontos tudni, hogy jó pár halfajtát nem lehet jóllakatni, pl. az aranyhal-félék bármikor és akármikor képesek enni. A száraz, főleg a szemcsés tápoknál előfordulhat az, hogy a halak belében megdagad és gyomorrepedést is okozhat, és abban pusztul el a hal, hogy túl jól tartottuk. Manapság már kiváló automata etető-gépek léteznek, ha valaki nem érzi magát képesnek arra, hogy miképp és mennyi táppal etesse a halait, annak érdemes vásárolnia egy ilyen készüléket.
 • Mit tegyünk, ha kevesebb, de nagyobb lesz a halállományunk

  Attól függ, hogy mennyit etetünk, hogy milyen mennyiségű és méretű halaink vannak. Ha megvásárolunk egy akváriumot, fél év múlva a halak száma általában csökkenni szokott, a méretük ellenben nagyobb lesz. Tehát ilyenkor az étel mennyiségét növelni kell. Előfordulhat, hogy azok a halak, amelyek nem bírták az adott klímát vagy akváriumot, elhullanak, akkor a mennyiséget értelemszerűen érdemes visszacsökkenteni, hogy a vízbe ne kerüljön annyi szerves anyag, ne bomoljon olyan gyorsan, és ne kelljen annyiszor vizet cserélni.
 • Címkék:

  háziállat hal halak állatgondozás akvárium
Evildoer - 14 éve, 7 hónapja

HIHI! Nagy poén volt!!! Tetszett!