Keresés Kategóriák Kedvencek

Milyen táplálékokat adjunk a különféle halaknak?

Készítette: Leguan
2008. március 14. 23:28:20 - 18719 megtekintés
 • A fő eleségtípusok a száraz-, a fagyasztott-, és az élő tápok, a következőkben mindegyikről megtanuljuk, milyen halfélének mit adhatunk.
 • Amire szükségünk lesz

  akvárium halakkal
  száraz-, fagyasztott-, vagy élő táp
 • A száraztápok

  A száraz tápokból a szárított bolha, szúnyog vagy tubifex, szúnyogálca, azok a táplálékok, amelyeket normál körülmények között is ennének ezek a halacskák. Vízelvonással készülnek, jó minőségű tápok, teljesen mindegy, hogy magyar vagy külföldi gyártmányt veszünk. Ha német a csomagolása, minden valószínűség szerint akkor is Magyarországon fogták őket.
  A száraztápok két másik csoportja a lemezes haltáp és a süllyedős (vagy szemcsés) haltáp. A lemezes haltápból mindig minőséget válasszunk. Mindegy, hogy milyen gyártmány, a minőséget úgy lehet ellenőrizni, hogy nagyon szép nagy lemezekben megáll a táp, tehát nincs összetöredezve, a színezék pedig mindig csak egy plussz dolog, ami lehet jó vagy rossz, de inkább rossz. A szemcsés haltápból pedig mindig a halfajtáknak és a halmennyiségnek a méretétől függően válasszuk ki a megfelelőt. Figyeljünk arra, hogy egy neonhalat és egy gurámit nem lehet ugyanolyan szemcsés táppal etetni, illetve néhány halfajta abszolút nem fogadja el a száraztápot.
 • A fagyasztott tápok

  A fagyasztott tápok közül is sokféle létezik már, pl. kis- vagy nagy szemű vízibolha, vörös-, fehér-, vagy fekete szúnyoglárva, illetve ezek kombinációi. Illetve már gyártanak bizonyos specifikus halcsoportoknak külön tápot, pl. afrikai sügéreknek, dél-amerikai sügéreknek, aprólazacoknak. Vagy gyártanak olyan tápokat is, amelyekben pl. több a vitamin, a téli kiegészítők, hogy ne betegedjenek meg, illetve olyanokat, amelyek együtt nem fordulnak elő, pl. a húsevő halak tápja tartalmazhat egy kevés növényt is.
 • Az élő tápok

  Az élő táplálékok egyetlen hibája, hogy fertőzést lehet velük bevinni az akváriumba, ezért mindig alaposan mossuk át ezeket. Ha pl. tubifexet vásárolunk, az a jó, ha minél régebbi, a friss tubifex sok fertőzés táptalaja lehet. Minél tovább tudjuk otthon életben tartani ezeket, annál kevesebb az esélye, hogy fertőzést viszünk be. A vízibolhánál és szúnyoglárvánál arra figyeljünk, hogy abból a vízből, amiben vettük és tároltuk minél kevesebbet öntsünk az akváriumba, mert a víz fertőző lehet.
 • Címkék:

  háziállat hal halak etetés akvárium eleség
capi576 - 13 éve, 10 hónapja

hátj én 40l el kezdtem de már nekem is 130l es van (csak az a napaliba) xd

kuty14 - 15 éve

mekkora akváriummal érdemes kezdeni?

imrus75 - 15 éve, 2 hónapja

van egy 130 l es akváriumom most legaláb tudom hogyan kell tisztán tartani köszönöm és tényleg nagyon érdekes volt az összes video

ZeroCool.hu - 15 éve, 8 hónapja

Csatlakoznék az előttem szólóhoz! Várjuk a folytatást!!!

Megisjoo - 15 éve, 8 hónapja

Gratulálok a videókhoz! Hasznos, értékes, szórakoztató volt az összes Remélem lesz még több