Keresés Kategóriák Kedvencek

Eszközök bemutatása - Kávékészítés, 1. rész

Készítette: Mixersuli
2009. április 10. 06:55:41 - 13331 megtekintés
 • Ebben a sorozatban a kávékészítés világba kalandozunk egy picit. Megismerkedünk a különféle kávékkal, és ezek elkészítési módjával.
 • Amire szükségünk lesz

  kávé
  kávédaráló
  eszpresszó gép
 • A kávékészítés alapjai

  Hazánkban is egyre magasabb szintre fejlődik a kávéfogyasztás kultúrája, egyre szebb és finomabb kávékat lehet fogyasztani.
  A kávékészítéshez két eszköz szükséges: kávédaráló, eszpresszó gép. A kávédarálóba borítsuk bele a pörköltkávé-szemeket, a gomb megnyomásával elindul a darálás, majd az őrlemény tartóban megkapjuk a kávét. Az őrlemény beállításának pontosságát bízzuk szakemberre. A kávédaráló fontos része a tömörítő fej, ami nem minden darálóban található meg, némelyiknél kézi tömörítőt használunk. A daráló oldalánál látható kar segítségével fogjuk az őrleményt a kávépisztonba belehúzni.
  Az eszpresszó gépnek többféle változata létezik, egy-, kettő- vagy akár többkaros verziót is lehet kapni. A kávégépen a fémszínű részeket ne fogjuk meg, mert azok általában mindig forróak. A csészéket talpukkal lefelé tároljuk a kávégép tetején, mert így mindig a csésze alja fog felmelegedni, nem a pereme.
 • Címkék:

  ital kávé barista
0106mas - 14 éve, 5 hónapja

Hol lehet ilyen gépet beszerezni és mennyiért?

VideoSmart.Team - 15 éve, 2 hónapja

Pontosan nem tudom, de lesz 3-4 féle kávé hamarosan, már felvettük, épp vágjuk...

Norby984 - 15 éve, 2 hónapja

Nagyon jó, hogy ilyeneket is felraktok!
Lesz Latte Art is???