Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk tojáslikőrt?

Készítette: VideoSmart.hu
2008. március 16. 20:41:14 - 17561 megtekintés
 • Hideg téli estéken a kandalló mellett, barátokkal a medence partján is finom és andalító ital, az otthon is bármikor elkészíthető tojáslikőr.
 • Amire szükségünk lesz

  0,5 kg porcukor
  0,5 kg habtejszín
  0,5 liter vodka
  6 db tojás
  vanília
  keverő
  tál
 • Forraljunk!

  Vegyünk elő egy legalább 1-másfél literes tálat, majd öntsük bele először a tejszínt. Ehhez adjuk hozzá a porcukrot, majd az egészet helyezzük kis lángra. Folyamatos lángon keverjük csomómentesre, miközben elkészítjük a többi elemet. Fogjunk a vaníliát és vágjuk ketté, hogy jobban kijöjjön az íz. Tegyük bele az egészet a tejszínbe, és ezt is főzzük bele.
 • Verjük fel a tojást

  Egy másik tálba törjük fel a tojásokat, de úgy, hogy csak a sárgáját tartjuk meg. A fehérjét később akár ki is önthetjük, nem lesz rá szükségünk - de egy rántottához is hozzáadhatjuk. A sárgáját akár keverővel, akár fakanállal kezdjük el kavarni, egészen addig, amíg jóval világosabb nem lesz. Ettől sokkal habosabb, krémesebb lesz az elkészült likőr.
 • Egyesítsük az önteteket

  A mostanra felforrt tejszínből vegyük ki a vaníliát és szép lassan csorgassuk bele a tojásba a folyadékot. Lassan csináljuk, és folyamatosan kavarjunk, nehogy csomósodjon a tojás. Persze ettől sem lesz rosszabb ízű, csak kicsit zavaros lehet a likőrünk. Ha ezzel megvagyunk, folyamatosan adagoljunk hasonló módon a teljes vodkát.
 • Már csak hűteni kell

  Ha ezzel megvagyunk, már csak meg kell várnunk, amíg lehűl az italunk. Forrón semmiképpen se tegyük a hűtőbe, mert az nem tesz jót neki. Mindenkinek jó italozást kívánunk!
 • Címkék:

  ital koktél tojás likőr party buli
nitro88 - 12 éve, 8 hónapja

nagyon jó!
köszi!

ZeroCool.hu - 14 éve, 6 hónapja

Te is meg akarsz részegülni mi?

MrLATEX - 14 éve, 6 hónapja

köszi szépen!!!