Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan hajtogassunk karácsonyi csillagot?

Készítette: okina
2008. november 5. 14:36:59 - 103093 megtekintés
 • Ezúttal karácsonyi csillagot készítünk, amivel akár a fenyőfánkat is szépen feldíszíthetjük, de bárhova máshova is remekül fel lehet használni!
 • Amire szükségünk lesz

  színes papír
 • Hajtogassunk csillagot

  Vágjunk négyzet alakúra karácsonyi csomagolópapírokat. Ez a hajtogatás is a daru alaphajtogatásából indul. Érdemes keményebb papírból hajtogatni.
  A színes oldalon csináljunk felezőhajtásokat. Az átlós hajtásokat is csináljuk meg. Nyomjuk össze a felezővonalakat. A nyitott felénél hajtsuk fel a papírt mindkét felén, mindkét oldalon. Nyissuk szét a formát és a szélső hajtásvonalat „lapozzuk át” a másik oldalra. Ismételjük meg ezt a másik oldalon is. Nem baj, ha egy picit elcsúszik a hajtásunk.
  Ez volt eddig az alapbázis. Minden réteget külön hajtogatunk ezután, az alsó csúcsot hajtsuk fel a felsőhöz, de csak a hajtásvonal miatt, majd ezen hajtsuk vissza a papírt. Ismételjük meg mind a négy oldalon. Ezután hajtsuk le a felső kiálló részt, és a széleit hajtsuk be háromszög alakba, majd hajtsuk vissza. Lapozzuk át a formát, és ismételjük meg ezeket a hajtásokat. Minden oldalon meg kell ismételni ezeket a hajtogatásokat. Állítsuk be a csúcsokat csillag formába, majd a mutatóujjunkkal alulról feszítsük ki a csillag „csücskeit”.
 • Címkék:

  karácsony kreatív ünnep díszítés origami papír hajtogatás csillag
LiliMuller - 8 éve, 7 hónapja


								

okina - 10 éve, 6 hónapja

Örülök ha tetszett az én csillagom 15x15 cm papírból készült de ha még nem vagy olyan rutinos könnyebb ennél nagyobb papírból bejáratni a hajtásokat 10x10 ből is nagyon szép lesz hajrá jó szórakozást kívánok és szép papírokat hozzá!!

mehecsek99 - 10 éve, 6 hónapja

Ez nagyon tetszik ... De azt szeretném meg kérdezni hogy hány centisre kell vágni a lapokat ?

korni2002 - 11 éve, 5 hónapja

Haláli, hogy milyen dolgokat lehet ilyenekből csinálni.

korni2002 - 11 éve, 5 hónapja

Jaj de édes!
Nagyon aranyos kis csillagocska lett.