Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop CS4 újdonságok - 1. rész: Az OpenGL integrálása

Készítette: ZeroCool.hu
2008. október 19. 23:52:46 - 23049 megtekintés
 • Az Adobe Photoshop CS4 egyértelműen legfontosabb újítása, hogy már nem csak a processzor, hanem modernebb grafikuskártyánk képességeit is képes kihasználni!
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS4
 • Újítások a CS4-ben

  A szoftver próbaverzióit le lehet tölteni az www.adobe.com oldalról a Downloads, Trial downloads menüpontból. Regisztráció után letölthetünk egy 30 napos verziót.
  ATI és Nvidia kártyákkal egyaránt működik az program újdonsága, habár először csak az Nvidiát emlegették. A Preferences opciónál a negyedik sorra kattintva a GPU settingsnél láthatjuk, hogy az ATI kártyát is tökéletesen felismeri. Természetesen ez a legújabb driverekkel és service pack csomagokkal érhető el.
  Gyakorlatban mindez az OpenGL rajzolást csalja elő, amit akkor láthatunk, ha ránagyítunk a képre, és a mozgás folyamatossá válik. A kép továbbá tűéles minden nagyításnál, nem „kockásodik” el.
  Ha megragadjuk a képet, és eldobjuk, akkor most egy úszó hatást kapunk. Van akinek ez könnyítés, van, akinek kevésbé.
  Újabb érdekesség, ha bármilyen nagyításban vagyunk és megnyomjuk a Z-t, illetve folyamatosan nyomva tartjuk és kattintunk a bal egérgombbal, akkor szép folyamatosan bele lehet nagyítani a képbe. Ha az ALT-ot is megnyomjuk közben, akkor kijjebb mehetünk a nagyításból.
  A felső gombsorban megjelentek új parancsok, négy különböző nagyítási módszert választhatunk ki.
  Nagyításnál más érdekesség az, ha elkezdünk egy képbe belenagyítani, egy ideig nem veszünk észre semmi különlegeset. Ha még jobba közelítünk, megjelenik egy négyzetrács, ami a grafikusoknak segítenek, a pixel határoló vonalait láthatjuk.
  Ha az R gombot megnyomjuk (Rotate view tool), amivel el lehet forgatni egy képet egy iránytűvel. Ezzel most csak a nézőpontot változtatjuk meg, tehát ha valaki nem tud valamilyen íven szépen rajzolni, ezzel könnyebben tudja majd módosítani a képet. Ha csinálunk egy kijelölést, az megmaradt az eredeti tengelyen, tehát az is elfordult. Ha rákattintunk a képre és nyomva tartjuk a SHIFT-et, akkor 15 fokonként tudjuk változtatni a dőlésszöget. ESCAPE megnyomásával az eredeti állásba kerül a kép.
 • Címkék:

  photoshop photoshop cs4 adobe képalkotás képmanipuláció opengl
PC512 - 12 éve, 6 hónapja

satyr, miért lenne az? Szerintem tök jó képeket szerkeszt
Jók a videói, én csak gratulálni tudok hozzájuk.
Az hogy most milyen képeket használ fel, nehogy már ezen akadjunk ki. Inkább örüljetek neki hogy jól elmagyarázza mit hogyan csinálj.
Akinek meg nem tetszik az lehet hogy bu..i

ZeroCool.hu - 14 éve, 8 hónapja

Hát... köszi? Most erre mi mást tudok mondani?

satyr - 14 éve, 8 hónapja

te olyan sexmániás vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andreiy - 14 éve, 11 hónapja

szia!
az lenne a kérdésem, hogy ATI radeon hd 2300-zal meglehet-e csinálni, hogy működjön az open gl, és ha igen akkor hogy?

Pat - 15 éve, 4 hónapja

Király! Bár én nem szoktam grafikai szerkesztéseket csinálni de miután hogy honlapot szerkesztek néha jól jöhet!