Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk égő és füstölő cigarettát Adobe Photoshopban?

Készítette: wich
2008. október 3. 16:11:11 - 25713 megtekintés
 • Ebben a tippemben az kerül bemutatásra, hogyan lehet füstöt és ízzó parazsat készíteni egy cigire, Adobe Photoshopban.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Füst rajzolása egyszerűen

  Nyissunk meg egy képet, amin például egy cigaretta látható. Válasszuk ki az Ellipszis eszközt és a cigaretta végét jelöljük ki, majd nyomjuk meg a CTRL+J-t, ezzel új réteget hoztunk létre. A rétegtulajdonságokat állítsuk át kemény fényre. A CTRL+L-lel hozzuk be a Szinteket. Állítsuk be olyanra, mintha a cigiben lévő dohány égne, majd a radírral töröljük ki azokat a részeket, amire nincs szükség.
  Ezután hozzunk létre egy új réteget, nyomjuk be a SHIFT+F5-öt, a kitöltést. A legördülő ablaknál állítsuk 50%-ra és szürkére. Ezután a rétegtulajdonságokat állítsuk át kemény fényre itt is. Ezután a Színégetés eszközt és kezdjük el megrajzolni a cigi végét, mintha égne a papír. Ezután a Maszatoló eszközzel finomítsunk a rajzoláson.
  Hozzunk létre még egy réteget, majd a Téglalap kijelölő eszközt válasszuk ki, a füstöt fogjuk elkészíteni, ezért a cigi vége felett jelöljünk ki egy hosszúkás részt. Válasszuk ki a Színátmenet eszközt, ott a barna-fehér-barnát és húzzunk a kijelölésre egy csíkot. Tegyük át ezt fekete-fehérré, a rétegtulajdonságokat szendvics negatívra állítsuk. Nyomjuk meg a CTRL+T-t, majd hajlítsuk meg a kijelölést, tetszőleges formára. Az Enterrel rögzítsük, CTRL+D-vel szüntessük meg a kijelölést. A radír eszközzel finomítsunk a füstön. Ezután a maszatolóval is finomítsunk még tovább a füstön.
 • Címkék:

  photoshop photoshop cs3 photoshop cs4 photoshop extended adobe képalkotás cigaretta képmanipuláció
oregarc - 12 éve, 10 hónapja

a füst rész valóban kiváló, köszi

plss10k - 13 éve, 11 hónapja

grat ügyes vagy ezt te találod ki vagy te is láttad valahol? végülis mindegy a lényeg a lényeg ahogy csináltad
you very best

PYT - 14 éve, 5 hónapja

A füst részét nagyon ügyesen megoldottad. Ötletes tipp.

UrsusArctos83 - 14 éve, 6 hónapja

Köszi a videót! Nagyon jó és kreatív kis filmecske )))

Jasix - 14 éve, 8 hónapja

Bocsi, maszatoló eszközt CS4ben hol találok??