Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 15. rész - A grafikon szerkesztő

Készítette: 3asBakter
2010. augusztus 31. 09:51:24 - 4410 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. A tizenötödik részben a grafikon szerkesztőt fogom bemutatni.
 • Amire szükségünk van

  Adobe After Effects CS3
 • A grafikon szerkesztő

  A timeline ablakon a Graph editor gombra kattintva tudjuk előhozni a szerkesztőt. A pozíció tulajdonságát jelöljük ki, és készítsünk egy ívet a grafikon szerkesztővel, máris létrehoztunk két kulcsképkockát. A két kulcsképkocka között állíthatjuk be a videón látható utasítások szerint az objektum mozgását. A grafikus szerkesztőben ugyanúgy forgatni is tudjuk az objektumunkat.
  Az alsó ikonok funkcióit a videóban magyarázzuk el részletesen.
  A rétegen kattintsunk jobb egérgombbal, majd a Time-ra, amivel négy beállítási lehetőséget kapunk. Az adott rétegen az időt tudjuk különbözőképpen megváltoztatni, amit a videón részletesen be is mutatunk.
 • Címkék:

  Adobe after effects videó szerkesztés effektezés
BBazsyB9847 - 13 éve, 8 hónapja

én nem értem de akkor is kurv a jó

3asBakter - 13 éve, 8 hónapja

Szia prodigy107!
Tudod „A türelem tornaterem”

prodigy107 - 13 éve, 8 hónapja

Hol vannak már a videók? Nem lesz ez így jó... :-)

totalman - 13 éve, 8 hónapja

Szia, köszi a gyors választ!
Nem volt az érthetetlen, csak kezdő fejjel, így világosabb a dolog, h leírtad ezt a labdapattogtatós animáció példát - bár visszagondolva a repülővel is ugyanúgy világos, hisz érthetően magyarázol
A fő, h most már felfogtam a lényegét.
Remélem azért többen is vissza fognak jelezni mint az előző bemutatóidra- nehogy hülyeségeket írkáljak én is- meg több észrevételből lehet tökéletesíteni a munkát, s persze a dicséretek azok nagyon járnak, mert nem sok embert ismerek aki szeret a kezdőkkel foglalkozni, sokszor inkább nyűg nekik.
További jó munkát, üdv: tm

3asBakter - 13 éve, 8 hónapja

Szia totalman!
Visszanéztem a videómat és tényleg érthetetlen voltam egy kicsit a grafikus szerkesztő elmagyarázása közben. Elnézést mindenkitől, aki nem értené a lényegét. Nagyjából jól látod a bemutatott szerkesztő alkalmazhatóságát. Egy rétegnek a különböző tulajdonságainak az animációját (útvonalát, forgását, sebességét, stb.) tudjuk vele precíz pontosan beállítani, illetve megváltoztatni és formálni. Hogy mikor érdemes használni? Pár ötletet mutattam a videómban, de leírok egy másik példát is. Tételezzük fel, hogy szeretnénk a programmal meganimálni egy labda pattogását és természetesen mindezt valósághűen. A legnagyobb gondot a labda felső holtpontjánál tapasztaljuk, amikor lelassulva eléri a csúcsot, de mégis továbbhalad mígnem „átesik”. A csúcsot elhagyván a gravitáció hatására ismét folyamatosan felgyorsul, míg el nem éri a „földet”ahol hirtelen lelassul. Ezt a mozgást a grafikus szerkesztő nélkül leanimálni roppant időigényes és fárasztó munka lenne.
Üdv: 3as Bakter