Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 8. rész - Kamera és a fényforrás réteg

Készítette: 3asBakter
2010. augusztus 9. 22:51:54 - 8118 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. A nyolcadik részben a kamera illetve a fényforrás réteget ismertetem.
 • Amire szükségünk van

  Adobe After Effects CS3
 • Kamera és a fényforrás réteg

  Importáljunk be négy képet, hozzunk létre egy új kompozíciót. Kövessük a videón látható utasításokat.
  Változtassuk meg a képek méretét és helyezzük egy síkba mindet. Az Aktív kamera fülre kattintva kiválaszthatjuk a kamera nézetet. A Kamera tulajdonságainál beállíthatjuk a kamera további tulajdonságait, pl. 3D-ben fogjuk ezután látni a képeinket. Válasszuk a Custom view első nézetet, megnézhetjük a kompozíciónk területét, mintha tényleg egy kamerával dolgoznánk. Helyezzük át a képeket.
  Váltsunk vissza az Aktív kamera nézetre, ahol a valós nézetet láthatjuk. A kamera mozgatásához egy külön eszközt használhatunk, amit a videón láthatunk.
  A fényeket is külön beállíthatjuk, jelen esetben point fényforrást használunk. A Light rétegen tudjuk megváltoztatni a fény rétegtulajdonságait.
 • Címkék:

  Adobe after effects videó szerkesztés effektezés
totalman - 13 éve, 2 hónapja

Szia prodigy107
Tudom, h "hát"-tal nem kezdünk mondatot, de mit csináljak, ez így hangzik jól :
Hát az bizony cumi volt )

prodigy107 - 13 éve, 2 hónapja

Hahó 3asBakter!

Kezdetnek küldenék egy üveg Unicumot (ha már ennyire szereted) és ez talán jobban fog ösztönözni a weblap beüzemelésére. (én nem szeretem és van itthon 1 "gömböcnyi" nagyságú) A gondolat cserével kapcsolatban csak annyit tudok javasolni, hogy nem kötelező minden kérdésre válaszolni, nagyon sok esetben egymásnak fognak segíteni az emberek a problémák megoldásában. Hidd el nagyon gyorsan tudnak alkalmazkodni az olvasók, hogy mi is a dörgés az oldalon. Nem fog megsértődni senki sem azon, ha csak ritkán szólsz hozzá a videókhoz. Akinek meg nem tetszik a rendszer, annak meg a viszont látásra. Ráadásul ha elég jó lesz a látogatottság el lehet gondolkodni a hirdetők és reklámok megjelentetésén (persze csak módjával). Minden kezdet nehéz, de majd lesz valahogy. Mondja ezt egy olyan ember, aki már vagy 2 éve üldögél az AE előtt és arra vár, hogy jöjjön a nagy ihlet és elkezdjen normálisan dolgozni ezen az istenverte programon. Ha nem derült volna ki ez én lennék! :-)

Totalman neked mit is rakott a szádba a Win 7 és az AE? :-)

totalman - 13 éve, 2 hónapja

Sziasztok!
A szabadidő...igen...ismerős a téma.
Azért is ajánlottam segítséget az ötlethez, h ne 1 emberre szakadjon minden.
Valami egyszerű, de nagyszerű dolgot kellene kitalálni.....
Gondolkodom rajta mi is volna a jó megoldás :S
1 biztos. Részleteket hozzászólásküldéssel nem lehet megbeszélni
Üdv Mindenkinek!: tm

ui :Amúgy annyi írhatnékom lenne a Win7 ill. CS5 AE-vel kapcsolatban.
Akkorát... hogyis mondjam.... amit a csecsemőnek a szájába adnak és nyugtatja, na olyat kaptam és nem voltam nyugodt ) Nem a cici ne örüljetek!

3asBakter - 13 éve, 2 hónapja

Sziasztok, urak!
Az utolsó pár hozzászólást elolvasva, csak ámulok és bámulok. Unikum? Hát erre a nagy ijedségre most tényleg jól esne egy pohárkával (természetesen pár hűvös sörrel kiékelve Először is szeretném megköszönni nektek ezt a nagyvonalú érdeklődést a videóim iránt, másrészt a részetekről felajánlott különféle segítségeket. Első olvasatra a „nem” szó jutott hirtelen az eszembe, de ha tényleg nagyon szeretnétek és komolyan is gondoljátok, akkor beszélgethetünk egy kicsit komolyabban erről a témáról. Mielőtt még félreértenétek engem, azt tudnotok kell, hogy nem az általatok javasolt lehetőségektől idegenkedek, hanem attól a ténytől, hogy a maradék kevéske kis szabadidőm is áldozatul esne egy „gondolat cserélő” oldalra feltett rengeteg kérdés és probléma megválaszolása miatt. Valami egyszerű és jópofa dolgot kéne kitalálni és akkor szerintem mehetne a dolog.
Üdv 3as Bakter

prodigy107 - 13 éve, 2 hónapja

Reméltem, hogy nem vagyok egyedül ebben az ügyben, de hát várjuk meg az érintett mit szól hozzá!