Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe After Effects CS3 tanfolyam 2. rész - Kulcsképkockák

Készítette: 3asBakter
2010. július 16. 15:13:07 - 8094 megtekintés
 • Ebben a sorozatban az Adobe effektező szoftverét mutatom be. A második részben a kulcsképkockákkal való munkát illetve a prekompozíciós réteget ismertetem.
 • Amire szükségünk van

  Adobe After Effects CS3
 • Kulcsképkockák

  Importáljunk be egy képet és hozzunk létre egy új kompozíciót. Húzzuk le a munkaterületre. Az Edit/Duplicate paranccsal duplikáljuk. Vigyük el az időegyenest a három másodperhez, hozzunk létre egy kulcsképkockát. Mivel mindegyik réteg ki van jelölve, nyomjuk meg az órát, így a kulcsképkocka minden rétegen meglesz. A nulla képkockánál hozzunk létre külön mindegyik rétegen egy új útvonalat. Ha létrehozunk egy változást egy rétegnél, automatikusan kapunk egy új kulcsképkockát.

  Ha változtatni szeretnénk a kulcsképkockákon, az éppen kijelöltnek (sárga) tudjuk változtatni az értékeit. Az ALT billentyű megnyomásával időarányosan tudunk változtatni értékeket. A DELETE gombbal tudunk törölni.
  Az Animation / Keyframe interpolationnál ha a középső értéket lineárisra állítjuk, az összes képkocka egy szabályos útvonalat kap.

  Ha megváltoztatjuk a null képkockánál a rotationt is megváltoztathatjuk. Az U betű megnyomásával az összes kulcsképkockát tudjuk megjeleníteni, majd az eltüntetéshez nyomjuk meg újra az U-t.
  A Time controls ablakban a RAM előnézet gombra kattintva a szabad memóriába elraktározza a videót, megnézhetjük előnézetben. Ha a számítógépünk kevésbé bírja a lejátszást, kihagyhatunk képkockákat, a felbontást lejjebb vehetjük, stb.
  A munkaterület sávnál ahova a sávot visszük, azt nézhetjük meg, vagy azt a részt renderelhetjük le.

  A rétegek összeolvasztásához jelöljük ki a rétegeket, majd a Layernél a Pre-compose-ra kattintsunk. Nevezzük el. Természetesen a rétegeken ezek után is meg tudjuk változatni külön bármit.
  Ha meg ki szeretnénk cserélni az egyik képet, jelöljük ki, importáljunk be egy másikat, majd az ALT billentyű megnyomásával cseréljük ki. Vigyázzunk, hogy a képek mérete ugyanakkora legyen.

  A rétegeknél a szemek kikapcsolásával tehetjük láthatatlanná az adott réteget. Természetesen le is zárolhatjuk a rétegeket, ezek után nem változtathatunk a rétegeken. A különböző rétegek minőségén is változtathatunk az Effect Controls ablakban.
  A Parent fülnél tudjuk beállítani, hogy két képkocka együtt mozogjon. Megadhatjuk a belépő-, illetve kiképő pontokat is.
 • Címkék:

  Adobe after effects videó szerkesztés effektezés
EvaMariaGabor - 12 éve, 10 hónapja

Butaságot írtam....egyszer csak láthatóvá váltak a szálacskák...talán idővel arra is rá fogok jönni, hogy miért

EvaMariaGabor - 12 éve, 11 hónapja

Rájöttem, a kis képecskéket (layereket) a közép pontban kell megfogni

Dodok - 12 éve, 11 hónapja

Nagyon szimpatikus a stílusod. Szájbarágós, lépésről-lépésre.Nulláról indulva nekem erre van szükségem.
Nagy vagy!
Köszi

EvaMariaGabor - 12 éve, 11 hónapja

Kedves Baker!
Lenne egy kérdésem. Nekem sajnos nem látszanak az útvonalak (azok a kis cérnák). Szerinted, mit hagytam ki (minden más működik). Köszi

EvaMariaGabor - 12 éve, 11 hónapja

Jaj, de jó hogy egy programot ilyen módszeresen tanulhatok meg. Szuper, nagyon élvezem, köszi ))