Keresés Kategóriák Kedvencek

Szőrtelenítés: Általános tudnivalók - 1. rész

Készítette: Semmiszor.hu
2009. október 12. 17:17:37 - 28578 megtekintés
 • Ma már nagyon népszerű, és divatos dolog a szőrtelenítés mind a nők, mind a férfiak körében. Manapság már nem csak fájdalmas technikák léteznek, hanem fejlett fájdalommentes eljárások is.
 • Szőrtelenítési tudnivalók

  Az egyik legnépszerűbb eljárás a villanófényes (IPL) technológia, ami gyors és teljesen fájdalommentes. A régebbi eljárás a gyantázás, borotválás, epilátorokkal való szőrtelenítés akár otthon is végezhető. A lézeres vagy IPL szőrtelenítés teljesen fájdalommentes, illetve csak szalonokban vehető igénybe. A lézeres kezelés sokkal drágább, illetve hosszabb ideig tart, és fájdalmasabb is, mivel meg lehet égetni a pácienst. Az IPL-lel nem lehet égetni és rövidebb ideig is tart, valamint egyszerre nagyobb felületet lehet vele szőrteleníteni.
  A kezelés kezdete előtt fontos, hogy végignézzük a testet, heges felülettel nem szabad a kezelést elkezdeni, illetve szoláriumozni, napozni sem szabad előtte, így nyáron nem is végezhető ez a szőrtelenítés. Az otthoni gyógyszertárat is érdemes megnézni, olvassuk el a szedett gyógyszereink tájékoztatóját, hogy van-e benne fényérzékenyítő anyag, ha igen, abba kell hagyni a gyógyszer szedését vagy nem lehet elvégezni ezt a fajta eljárást. A kezelés előtt este le kell borotválni az adott felületet, frissen borotváltan kell menni a szalonba.
  A kezeléssel 100%-os eredményt nem lehet elérni, de 80-90%-ban eltűnik a szőr, és ugyanaz a mennyiség és minőség soha többet nem fog visszanőni. A végleges eredmény eléréséhez egyéntől függ, hogy hány kezelés szükséges, de kb. 6-8-10-12 kezelés kell, ami bőr- és szőrtípustól is függ.
  Kezelés után kerüljük a napfényt, illetve a kezelt területet le kell takarni szoláriumban. Uszodába, szaunába a kezelés után két napig nem tanácsos ellátogatni. Használjunk midenképpen fényvédőt, mielőtt az utcára kimegyünk a kezelés ideje alatt.
 • Címkék:

  szépség divat bőr gyanta szőrtelenítés
pattrob - 11 éve, 1 hónapja

Én kilenc vagyok és nekem még lehet és mikor lehet nekem,És mennyibe kerül de még anyit hogy melyik az égetős a lézeres vagy a ipl teknólógia

MeszarosG - 12 éve, 9 hónapja

Ajánlom mindekinek, valóbannagyon hatásos!

Bitta - 13 éve, 5 hónapja

15-16 éveseknek ajánlott?
és mennyibe kerül?

Semmiszor.hu - 14 éve, 4 hónapja

Igen, IPL technológia.
Ha brámi kérdésed van, keress nyugodtan minket!
(Sáfár Anikó - 06 70 259 4488 vagy info@semmiszor.hu vagy www.semmiszor.hu)

levi78 - 14 éve, 5 hónapja

hogy mondja ipl tehnológia? nem tudom ha jól értetem-e.