Keresés Kategóriák Kedvencek

Pókerleckék: Texas hold'em 7. rész - Játék stratégiák

Készítette: MORiARTY
2009. május 11. 20:08:57 - 10910 megtekintés
 • Minden egyes játéktípusban másféleképpen kell megjátszanunk lapjainkat, illetve másképp kell egyáltalán játszanunk a pókert.
 • Amire szükségünk lesz

  kártya
 • Játékstratégia pókerben

  Egy készpénzes játékban ha nagy játékosok ellen ülünk be játszani, de nem szeretnénk a pénzünket elveszíteni, és úgy gondoljuk, hogy konzervatívan fogunk játszani, akkor gondolhatjuk, hogy csak akkor fogunk játszani, ha ászpárt vagy királypárt kapunk a kezünkbe, amihez szerencsés vagy szerencsétlen flop is hozzásegíthet, hogy mi nyerjük a leosztást. Ezt egy készpénzes játékban bátran megtehetjük, ugyanis egy körön belül, maximum a kisvakot és a nagyvakot veszíthetjük el.
  Ugyanezt egy versenyjáték során nem tehetjük meg, hiszen akkor emelkednek a vakszintek. Ha kapunk egy kezdő zsetonmennyiséget, az valószínűleg a kezdő vakszintnek a százszorosa vagy több százszorosa is lehet. De attól függetlenül, hogy nem játszunk, mégis a vakok viszik el körönként a zsetonjainkat, ami el fog fogyni akkor is, ha nem csinálunk semmit. Éppen ezért a versenyek folyamán rá vagyunk kényszerítve arra, hogy mindenképpen játsszunk.
  A vakszintek emelkedésén kívül a versenystruktúra is lényeges, mert egy sit and go játékban 9 ellenféllel kell megküzdenünk, és gyengébb lapokkal is agresszívebben kell játszanunk.
  Az összeültetéses játékban jobb esélyünk van arra, hogy zsetont gyűjtsünk. Azt nem tehetjük meg, hogy prémiumlapokat kapjunk, és ha mégis kapunk, nem várhatunk vele, mert nem biztos, hogy nyerni is fog.
  Ezért annak, hogy milyen versenyre ülünk be, milyen a vakszint-emelkedés, milyen időközönként emelkedik a vakszint és milyen kezdő zsetonmennyiséggel ülünk le, nagy szerepe van annak, hogy milyen agresszíven játsszunk, tehát milyen lapokat milyen pozícióból miképp játszunk meg. Idővel a vakszintek emelkednek, a zsetonmennyiség csökken, akkor rá leszünk kényszerítve, hogy rosszabb lapokkal menjünk bele a játékba, és nagy az esély, hogy elveszítsük a zsetonjainkat.
 • Címkék:

  póker texas kártya texas holdem szerencsejáték stratégia
Daneesz - 14 éve, 3 hónapja

Jó vidi.

"Borbinak":XDXDXD
Nah, kijött már a 30 karakter?

Borbi - 14 éve, 7 hónapja

Túlsok mindenre vagyunk rákényszerítve. XD

Rannek - 14 éve, 9 hónapja

hál istennek van új rész azt hittem már nem lesz több