Keresés Kategóriák Kedvencek

Pókerleckék: Texas hold'em - 8. rész, Pozíciók

Készítette: MORiARTY
2009. május 19. 21:46:59 - 9921 megtekintés
 • Minden pókerjáték típusban nagy szerepe vannak annak, hogy milyen pozícióban ülünk az osztó pozícióhoz képest.
 • Amire szükségünk lesz

  kártya
 • Pozíciók a pókerben

  Az osztó van a legjobb helyzetben minden körben, hiszen neki kell akciót végrehajtania, és tudja, az előző játékosok milyen akciókat hoztak létre. Az osztó pozíció az, ami alaptét nélkül a legjobb helyzetben van. A legrosszabb helyzetben a nagyvak utáni első beszélő van, hiszen az osztás után, miután mindenki megkapja a lapot, ő van abban a pozícióban, amelyben először kell beszélnie, és még semmi információja nincs a többi játékosról. Így sokkal jobb lapokkal kell rendelkeznie, mint a többi játékosnak.

  Az utolsó beszélőnek, illetve a dealer pozícióban ülő játékosnak van a legjobb helyzete, hiszen ismeri az előző játékosok pozícióját, akár gyengébb lappal is emelhet.
  Ha kisvak pl. csak megadja a nagyvak tétet és még egy játékos beszállt a játékba, a többiek bedobták a lapjukat, akkor tudjuk, hogy mindenkinek rossz lapja volt. Az osztó megadja a nagyvak tétet, a kisvak kiegészíti a vak tétet, és még egy játékos, az ötös az, akinek jó lappal kell rendelkeznie. Az osztó összeszedi a zsetonokat, kirakja a három lapból álló flopot, majd rámutat az első beszélőre, a kisvakra. Ha pl. a kisvak-nagyvak elpasszolja a játékot, az ötös pozícióban lévő játékos gondolhatja, hogy ők gyenge kezekkel jöttek be, ezért agresszív emeléssel megoldhatja, hogy ők ketten bedobják a lapot. Az osztó játékos lehet problémás még, aki megadta a nagyvak tétet, de megadhatta azért, mert olyan jó pozícióban volt, hogy akár nem túl jó lapokkal is emelhet tétet. Ha ilyenkor a második pozícióban ülő játékos nagy emelést ad, akkor az osztó eldobhatja a lapját és a többiek is megtehetik, bár ez nem törvényszerű, más játékos is állíthat csapdát. Akár így már a flopnál eldőlhet a játék, csak azért, mert pozíciós játék történt.
 • Címkék:

  póker texas kártya texas holdem szerencsejáték
Matee01 - 13 éve, 1 hónapja

Pókerleckék: Texas hold'em 1 8 rész összesen csak ennyi lecke van ebből?

jocco21 - 14 éve, 6 hónapja

Változó.. úgytudom 1000-2000 3000-6000 körül szokott lenni, amíg a döntőhöz elnem érnek, ahol már csak ketten játszanak, ott már 40,000-80,000 körül is van már mert ott már a versenyzőknek már milliói vannak

almikoko - 14 éve, 7 hónapja

Szia! Végig néztem a videóidat de egyékben se találtam meg a választ a kérdésemre ezért megkérdezem.
Egy versenyen általában mekkora szokott lenni a nagy vak tét?