Keresés Kategóriák Kedvencek

Pókerleckék: Texas hold'em - 3. rész, lapütközések

Készítette: MORiARTY
2008. május 21. 22:06:14 - 12915 megtekintés
 • Játék során rendszeresen előfordul, hogy több játékosnak is ugyanolyan lapjai vannak. Megtudhatjuk, hogyan tehetünk különbséget mégis.
 • Amire szükségünk lesz

  52 lapos francia pókerkártya
 • Hogyan döntsük el, ki győz lapütközéskor?

  A pókerben az erősorrend nagyon sokat számít, hiszen ezzel döntjük el, hogy ki győzött. Ám sokszor előfordulhatnak lapütközések, amikor két játékos pont ugyanolyan erősségű lapot kap, illetve csak azt hiszik, hogy pont ugyanolyan erősségűek a lapjaik. Tegyük fel, hogy az egyik játékosnál van két pár, jelen esetben két ász és két ötös egy négyessel, a másik játékosnál pedig két bubi és két király, szintén négyes segéddel. Ebben az esetben az győz, ahol a legmagasabb pár van, tehát most az ász található, ugyanis ez az egy magas pár legyőzi a másik játékos kezében lévő két pár bármelyikét.
 • Fullok ütközése

  Gyakran előfordul, hogy fullok ütköznek. Jelen esetben egy nyolcas-hatos full ütközik egy hetes-kilences fullal. Itt hiába képvisel az utóbbi leosztás magasabb értéket, mégis a három egyforma lap értéke dönti el, ki nyer, jelen esetben a nyolcas-hatos.
 • Színek ütközése

  Színek ütközésekor is a lapok számossága dönti el, hogy melyik játékos győz. Jelen esetben mindkét játékosnál káró szín van, de az a játékos fog győzni, amelyiknél az ász a kezében van, ugyanis ez minden lapnál magasabb, ezért mindegyik másik színt veri.
 • Címkék:

  póker texas kártya szerencsejáték texas holdem
piratecopys - 13 éve, 7 hónapja

Köszi nagyon jó oktató videó

SuitedQ10 - 13 éve, 12 hónapja

hát az kiderult h nem vagy valami profi....én most multam 14 éves de az alapveto dolgokat már elsajátítottam....most ezzel nem alázni vagy lehulyézni akartalak csak emlékezzunk egy régi kozmondásra: ,,Ha nem tudsz okosat mondani,ne mondj butát....´´

Borbi - 14 éve, 1 hónapja

Akkor bocs. Nemvagyok valami profi. Próbáltam a józanészre hallgatni. Akkor az előző kommentemet ne vegyétek figyelembe.

scyler - 14 éve, 1 hónapja

Nem igaz. Ilyenkor döntetlen van és a potban lévő pénzt egyenlően elosztják. A Hold'em pokerben csak 5 lapot vesznek figyelembe.

Borbi - 14 éve, 7 hónapja

Nyilván az, akinek jobb lapja a kezében a másiknál. Például, ha lesz egy Rolyal Flush és valakinek van kézben egy 2-es párja a másiknak pedíg egy 5-ös 4-ese akkor a 2-es páros emberke nyer mert, neki jobb lapja volt, a Royal Flush mellé mint az ellenfelének. De, ennek nemmuszály párnak lennie, elég ha csak simán nagyobb, erősebb a lapja mint a másiké.