Keresés Kategóriák Kedvencek

Pókerleckék: Texas hold'em - 1 rész, alapok

Készítette: MORiARTY
2008. május 21. 20:31:13 - 17042 megtekintés
 • Kezdjük egészen az alapoktól: milyen kártyával játsszuk, és egyáltalán, milyen játék is ez a bizonyos póker?
 • Amire szükségünk lesz

  52 lapos francia pókerkártya
 • Milyen kártyával játsszuk a pókert?

  A pókert, a hold’em pókert is francia kártyával játsszák, az 52 lapos változattal, melyben ásztól a királyig 52 lap található, négy különböző színben. A színek: a pikk (fekete), káró (piros), treff (fekete), kör (piros). Mindegyik szín 13 lapból áll, ez adja ki az 52 lapos csomagot. A 12 lap a következő: ász, 2-10, bubi, dáma, király. Az ász nem csak egyes számot jelöl, hanem a király után, úgynevezett 13-ast, illetve a nevéből adódóan ász, tehát mindent vivő lapnak is minősül.
 • Milyen kellékek kellenek még a pókerezéshez?

  Manapság nem pénzt használnak pókerben, hanem erre kitalált chipseket, amit magyarul zsetonnak hívunk. Ha nem otthon vagy kocsmában pókerezünk, akkor pókerasztalt is használunk a játékhoz, amelyen van egy dealer pozíció, ahol az osztó ül. Vannak kör, ellipszis, négyzet alakú asztalok, de a leginkább használt forma az ellipszis alakú 10 fős pókerasztal, és ezt nevezik verseny-pókerasztalnak is. Az ilyen asztaloknál mindig van dealer pozíció, ahonnan az osztó a játékot felügyeli és vezényli.
 • Címkék:

  póker kártya texas texas holdem szerencsejáték
Rannek - 15 éve, 2 hónapja

jó a videó

Rollah - 15 éve, 9 hónapja

Dehogyis! Tök jó és általában érthető, én csak annyit mondtam, hogy az osztó nem szokott ehhez hozzá, illetve akinek halvány fogalma sincs úgy általában a pókerről, azt néha félreviheti egy-egy elszólás. Aki már játszott annak okés.

ZeroCool.hu - 15 éve, 9 hónapja

Én speciel sokat tanultam belőle, de nagyon szivesen megnéznék más tippeket is, ha esetleg te is csinálnál. Köszi előre is!

Rollah - 15 éve, 9 hónapja

Nem chips, hanem chip. A chips a chip többesszáma.
Egyébként korrekt a sorozat, pár apró bakit (talán lámpaláz miatt) leszámítva.