Keresés Kategóriák Kedvencek

Pókerleckék: Lebonyolítási rendszerek - 5. rész, cash game, tournament

Készítette: MORiARTY
2008. október 22. 23:25:00 - 11409 megtekintés
 • Pókerleckénk ötödik részében ezúttal a cash game, és tournament lebonyolítási rendszereket mutatjuk be.
 • Cash game

  Ilyenkor a tíz játékos leül az asztalhoz és megbeszélik, milyen vakszintekkel játszanak. Ezek azért fontosak, mert meg kell választani a vakszinthez mérten, hogy mennyi pénzzel ülünk le az asztalhoz. Pl. ha ezer ft-tal játsszunk, az ellenfél pedig húszezerrel, akkor az ellenfél le tud minket játszani az asztalról azzal, hogy olyan nagy hívásokat hoz be, amiket nem tudunk megadni.
  Ilyen cash game-ben a kisvak nagyvak nem változik, de a nagyvaknak minimum a százszorosával érdemes beszállni a játékba. A minimum és a maximum beülő mértékét is meg szokták határozni ilyen játék esetében. Érdemes a maximum beülővel elkezdeni a játékot.
 • Tournament

  A tournament játék ennél kicsit bonyolultabb, és ennek sok verziója létezik. Ezek a versenyjátékok abban különböznek az előzőektől, hogy a vakszintek mindig emelkednek. Nem feltétlenül a duplájára, hanem meghatározott módszerek vannak erre. Minden verseny előtt érdemes érdeklődni, hogy milyen vakszinttel kezdődik, mekkora zsetonmennyiséget érdemes vinni, a vakszint mennyi időnként emelkedik meg. Minél gyorsabban emelkedik a vakszint és minél kisebb a kezdő zsetonkészlet és minél gyorsabbak a vakszint-emelkedések, annál gyorsabb és agresszívabb lesz a játék.
 • A vakszint

  A vakszintek emelkedésére többféle szisztéma létezik, lehet duplázódó, százalékos emelkedés. Kezdődhet akár egy, száz vagy kétezer zsetonnal, a hely sajátosságaitól függ mindez. A vakszint emelkedések mértéke szintén a pókerteremtől függ. Jellemzően online pókertermekben gyorsabbak ezek az emelkedések.
 • Címkék:

  póker texas kártya texas holdem szerencsejáték cash cash game tournament
SenkiDeSenki - 10 éve, 10 hónapja

Köszi h feltöltötted a videot