Keresés Kategóriák Kedvencek

Parfümvásárlási tippek - 3. rész, Mennyi parfümöt használjunk?

Készítette: LeParfum
2009. március 17. 14:26:50 - 9377 megtekintés
  • Magyarországon az emberek túlparfümözik magukat. Ennek részben oka az is, hogy olyanok vagyunk, hogy szeretjük az édesebb, fűszeresebb illatokat.
  • Hogyan használjuk a parfümöket?

    A másik ok, hogy amint kifújtuk a parfümöt, 10-20 perc múlva immunissá válunk az illatra, tehát a saját illatunkat nem fogjuk olyan intenzitással érezni. Ami csalóka, és akik ilyenkor többször befújják magukat, azok húznak parfümcsíkot maguk után az utcán. Fontos szabály tehát, hogy a kevesebb néha több.
    A kifújás pillanatában az összes illékony alkotórészt rákerül a testre. Az adott parfüm töménysége befolyásolja, hogy hogyan és mennyit viszünk fel egy parfümből. Vannak az ún. testharmat vagy testpermetek, amelyek annyira hígak, hogy nyugodtan ki lehet fújni a levegőbe és átsétálhatunk rajtuk. Az eau de toilette-ek töményebbek, de szintén ugyanígy használhatjuk vagy dekoltázsra, csuklóra. Az eau de parfume már töményebb, óvatosan használjuk csuklóra, nyakra, köldökre, könyökre, de épphogy egy keveset fújjunk vagy kenjünk fel kenőtűvel. A tömény parfümökből pedig elég egy cseppet használni.
  • Címkék:

    parfüm illat trend vásárlás parfüméria divat
Enci31 - 14 éve, 2 hónapja

Nagyon hasznos és megfogadandó tanácsok

kajcsaarnold - 14 éve, 7 hónapja

Szerintem mind igaz is amit a csävo elmondott